Haberler

Garmin Hackerlara Milyonlarca Dolar Fidyeyi Nasıl Ödedi?

Akıllı saat üreticisi Garmin kısa bir süre önce, yaptırım uygulanmış hackerlar tarafından yapıldığına inanılan bir fidye yazılımı ile saldırıya uğramıştı.

Bazı kaynakların Sky News’e verdiği demeçte, akıllı saat üreticisi Garmin, Arete IR adlı bir fidye yazılımı müzakere şirketi aracılığı ile bilgisayarlardaki dosyaları şifreleyen saldırganlara milyonlarca dolar fidye ödedi.

Konuyu bilen insanlara göre, Garmin başlangıçta bu fidye olaylarında uzmanlaşmış başka bir firma ile ödeme yapmaya çalıştı fakat firma bu müzakerelere girmeyi reddetti.

Sky News bu haftanın başlarında, Garmin’in dosyalarını WastedLocker isimli fidye virüsünden kurtarmak için şifre çözme anahtarını aldığını bildirdi.

Güvenlik kaynakları, bu virüsün geçen Aralık ayında ABD Hazinesi tarafından onaylanan Rusya merkezli bir siber suç örgütü olan Evil Corp ile bağlantılı kişiler tarafından geliştirildiğine inanıyor.

Ne Garmin ne de Arete IR ödemenin yapıldığı konusunda bir itiraz da bulunmadı. Arete’den bir temsilci Sky News’e verdiği cevapta Garmin hakkında bir yorum yapamayacaklarını belirtti.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu