Haberler

Twitter İstemcilerine Erişim Sağlanamıyor

Sosyal medya platformu Twitter yeni bir sorunla gündemde. Twitter’ın uzun bir süredir izin verdiği üçüncü taraf uygulamalara an itibariyle erişim sağlanamıyor.

Twitter İstemcileri Çalışmıyor

Tweetbot, Echofon ve Twitterrific gibi üçüncü taraf Twitter istemcilerini kullanan kullanıcılar bir süredir uygulamalara erişim sağlayamıyor. Konu hakkında açıklama yapan şirketler sorunları doğruladı ve aksaklığın neden kaynaklandığından emin olamadıklarını belirtti.

Söz konusu uygulamalar, kullanıcıların reklamsız bir Twitter deneyimi yaşamalarına yardımcı oluyordu. Uygulamalar bununla birlikte kullanıcılara bazı ek kişiselleştirme özellikleri de sunuyordu.

Konu hakkında Twitter cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Twitter’ın bu uygulamalara API desteğini kesmiş olabileceği düşünülüyor. Bunun en büyük nedeni ise elbette ki Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasından sonra izlediği agresif gelir stratejileri.

Twitter geliştirici forumunda paylaşılan bir gönderide söz konusu uygulamaların “Askıya Alındı” olarak görüldüğü belirtiliyor. Son olarak Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından Twitter, uygulama keşfi için Twitter Araç Kutusu da dahil olmak üzere pek çok geliştirici programını sonlandırmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu