Haberler

LG, Mağazalarında iPhone Satmaya Başlayacağını Duyurdu

Geçtiğimiz dönemde telefon üretimini sonlandıran LG, önümüzdeki aydan itibaren Güney Kore’deki mağazalarında iPhone satmaya başlayacak

LG sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, LG Electronics’in Güney Kore mağazalarında iPhone gibi Apple ürünlerini satmaya başlayacağını doğruladı.

Güney Koreli elektronik üreticisi başlangıçta, LG ve Samsung’un rekabete aykırı davranışlarını önleyen bir anlaşmanın ihlali olarak görülen plana karşı yerel telefon dağıtımcılarının direnişiyle karşılaştı. 2018’de, iki Güney Koreli teknoloji firması, daha küçük telefon distribütörleriyle rekabet etmekten kaçınmak için yalnızca kendi telefon markalarını kendi mağazalarında satmayı kabul etti.

Ancak daha küçük distribütörleri temsil eden dernek, LG ile artık Güney Koreli elektronik üreticisinin diğer markaların telefonlarını satmasına izin veren yenilenmiş bir sözleşme imzaladığını söyledi.

LG’nin Ağustos ayında bazı mağazalarında iPhone satmaya başlaması bekleniyor. Şirketin ayrıca diğer cihazların yanı sıra Apple Watch gibi Apple tarafından üretilen diğer ürünleri de satması bekleniyor.

Şirketin Güney Kore’de 400 mağazası bulunuyor

LG’nin şu anda ülkede 400 mağazası var. Bu mağazalar, şirket bu yılın başlarında akıllı telefon işinden çıkacağını açıklayana kadar LG akıllı telefonlar satmaya devam etmişti. Şirketin, akıllı telefon sektöründen çıkışının bu ayın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Özellikle, büyük rakipler olan Samsung ve Apple ikilisi LG’nin mobil işini bırakacağını duyurmasının ardından Güney Kore pazarındaki tanıtım faaliyetlerini agresifleştirmişlerdi. LG’nin almış olduğu bu kadar Samsung’a karşı yapılan bir meydan okuma olarak değerlendirilebilir. Bunun yanında Apple’ın Güney Kore’deki varlığını da güçlendirecektir.

Apple ve Samsung Mayıs ayında, yerel telekom şirketleri ile işbirliği yaparak LG akıllı telefon kullanıcılarına eski telefonlarını teslim etmeleri ve bir Galaxy akıllı telefon veya iPhone ile değiştirmeleri için ödeme yapan programlar sunmaya başladı. İki şirket, müşterilere telefonların takas değeri ve ek olarak 150.000 won (135 dolar) değerinde bir teklifte bulunuyordu.

Pazar araştırması firması Counterpoint’e göre, Samsung geçen yıl Güney Kore’nin akıllı telefon pazarında %65 pazar payına sahipken, Apple bu pastadan %20, LG ise %13’lük bir paya sahipti.

Kaynak: zdnet.com

Diğer Haberler

Microsoft, Yazdırma Sorunlarını Gidermek İçin Acil Güncelleme Yayınladı
Güvelik Uzmanları Kaseya Unitrends Yedekleme Çözümü İçin Uyarılarda Bulundu
Apple, Aktif Olarak Kullanılan Sıfır Gün Açığı İçin Güncelleme Yayınladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu