Haberler

Exchange Server Resmi Olarak HSTS (HTTP Strict Transport Security) Desteği Sunuyor

Microsoft Exchange Server’ın artık resmi olarak HTTP Strict Transport Security (HSTS) desteklemeye başladı. Peki, HSTS nedir ve kullanıcılarınızın güvenliğine nasıl katkı sağlar?

HSTS Nedir?

HSTS, web sitelerini (Exchange Server söz konusu olduğunda OWA veya ECP’yi) man-in-the-middle saldırılarına, örneğin protokol düşürme saldırılarına ve çerez kaçırma saldırılarına karşı korumayı amaçlayan bir politika mekanizmasıdır. Bu, RFC 6797’de tanımlanan yaygın olarak desteklenen bir standarttır.

Microsoft Exchange Server’da HSTS’nin uygulanması, potansiyel saldırılara karşı güvenlik önlemlerini güçlendirmede önemli bir adım öne taşımaktadır. Bu, özellikle Exchange Server için web tabanlı arayüzler olan Outlook Web App (OWA) veya Exchange Control Panel (ECP) gibi hizmetler için yararlıdır ve bu tür saldırılara karşı duyarlıdır.

HSTS ile bu hizmetler şimdi daha sağlam bir güvenlik politikası uygulayabilir, saldırganların güvensiz bağlantılar veya sertifika hataları nedeniyle oluşabilecek potansiyel zafiyetleri sömürmesini çok daha zor hale getirir.

Microsoft Exchange Server’ları yöneten kullanıcılar, güvenlik en iyi uygulamalarının bir parçası olarak HSTS’yi etkinleştirmeyi düşünmelidir. Microsoft, Exchange Server 2016 ve 2019’da HSTS’yi yapılandırmak için gereken adımları açıklayan bir belge yayınlamıştır, bu da yöneticilerin bu önemli güvenlik özelliğini uygulamasını kolaylaştırır.

Sonuç olarak, Microsoft Exchange Server’a HSTS desteğinin eklenmesi, daha güvenli ve daha güvenli bir e-posta ortamına katkıda bulunan memnuniyet verici bir gelişmedir.

Eğer bir saldırgan bir protokol düşürme saldırısı veya bir man-in-the-middle saldırısı yapmaya çalışırsa, tarayıcı HSTS politikasının ihlal edildiğini algılayacak ve bağlantıyı iptal edecektir.

Yenilikler ve Güncellemeler

Yakında Exchange HealthChecker’a bir güncelleme yapılacak ve Exchange Server’ınızdaki HSTS yapılandırmasının beklediğiniz gibi olup olmadığını kontrol edebileceksiniz.

Exchange Server Health Check – ÇözümPark (cozumpark.com)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu