Haberler

iOS 14.5 Güncellemesi Sonrası Pil Sorunu Yaşayanlardan mısınız? İşte Birkaç Çözüm Yolu

iOS güncellemelerinin yüklenmesinin ardından birçok kullanıcının pil sorunları ile karşılaşması artık alışıldık bir durum haline gelmeye başladı. Ancak çözüm için atabileceğiniz bazı adımlar da bulunmakta.

Her yeni iOS güncellemesi sonrasında iPhone pil ömrünün zayıflaması konusundaki şikayetlerde ciddi oranda artış olabiliyor.

Özellikle büyük bir güncelleme söz konusu olduğunda, bu sorunların bir kısmı telefonunuzdaki donanımsal parçaların eskiliği ile alakalı olabilmekte. Ancak buna ek olarak, söz konusu pil sorunu yazılımsal hatalardan, kalibrasyon sorunlarına kadar pek çok şeye bağlı olabilmekte.

Sonuç olarak, iOS 14.5’in yüklenmesinden sonra pilinizdeki potansiyel güç kaybının çeşitli sebepleri bulunabilmekte. Apple’a teknik destek başvurusu yapmadan önce deneyebileceğiniz bir takım çözüm yolları ise şu şekilde:

  • İlk yapmanız gereken şey beklemek. “Sabır büyük bir erdemdir”. Özellikle büyük güncellemelerden sonra işletim sisteminin ideal çalışma düzenini oturtması biraz zaman alabilir. iOS güncelleme öncesinde, sırasında ve sonrasında farkında olduğunuz ya da olmadığınız bir çok işlem yürütüyor. Özellikle depolama alanı sınırlı olan telefonlarda bu işlemler telefon için daha yorucu olabiliyor.
  • Mümkün olduğunda çok depolama alanını boş bırakın. 1 GB’tan daha az bir alanınız varsa iOS, iPhone’unuzun depolama alanının düşük olduğunu görecek ve bu kısıtlı boş alanınızı yönetmenize yardımcı olacak her türlü şeyi devreye sokacak. Bu ekstra işlemler de pilinizi erken tüketen faktörlerden biri olabilir.
  • iPhone’u birkaç tam şarj döngüsünden geçirin. Bu işlemi, tam şarjlı olan telefonunuzu yeniden tam şarj etmeden önce %10-%5 şarj aralığına inmesini bekleyerek gerçekleştirebilirsiniz.
  • Pil sağlığını kontrol edin. Ayarlar> Pil> Pil Sağlığı’na gidin. Maksimum Kapasite yüzde 80’den fazla olmalıdır. Ayrıca pilin yeniden kalibrasyonu ile ilgili herhangi bir mesaj görmeniz durumunda da Apple’a göre “birkaç” hafta kalibrasyon işleminin tamamlanmasını beklemeniz gerekebilir.

Bunlar işe yaramazsa, konu ile ilgili daha fazla araştırma yapmanız gerekebilir. Çözüm yolları hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer bütün bu çözüm yollarından hiç biri size yardımcı olamadıysa, pili değiştirmenizin zamanı gelmiş olabilir. Alternatif olarak, Apple destek merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak: zdnet.com

Diğer Haberler

Türk Oyun Geliştiricileri Oyun Sektörünün Devleriyle Bir Araya Geliyor
Centos’un Haleflerinden Rocky Linux’un Kararlı Sürümü Duyuruldu
Digital Ocean’dan Veri İhlali Bildirimi

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu