Haberler

Outlook Kullanıcıları Exchange ActiveSync Üzerinden Senkronizasyon Sorunlarıyla Karşılaşabilir!

Microsoft, son güncellemer sonrasında Exchange ActiveSync ile e-posta sunucularına bağlanmada sorunlar yaşayan Outlook kullanıcılarını uyardı. Exchange ActiveSync (EAS), kullanıcıların e-posta, takvim, kişiler ve görevlerine erişmelerini sağlayan HTTP ve XML kullanan bir Exchange senkronizasyon protokolüdü.

Kullanıcı posta kutularında EAS varsayılan olarak etkindir ve devre dışı bırakılması, kullanıcıların mobil cihazlarıyla posta kutularını senkronize etmelerini engeller.

Microsoft, “2401 Sürümü Build 17231.20182’ye güncellendikten sonra Outlook’un Exchange ActiveSync (EAS) protokolünü kullanırken bağlantıyı kestiğini” belirtti. Outlook Ekibi, bu senkronizasyon sorununa henüz bir açıklama yapmadı, ancak sorunu şu anda araştırıyor ve bir çözüm bulunduğunda bir güncelleme yayınlanacak.

Geçici Çözüm

Bu EAS senkronizasyon sorunu giderilene kadar, Microsoft etkilenen kullanıcılar için Outlook masaüstü istemcilerini canlandırmak için geçici bir çözüm sunuyor.

Microsoft, Office 365 yüklemelerini etkilenmeyen bir Office sürümüne geri dönmeyi öneriyor. Önerilen sürüm 2312 Build 17126.20132.

Bu geçici çözümü uygulamak için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekecek:

Dosya > Office Hesabı > Güncelleme Seçenekleri > Güncellemeleri Devre Dışı Bırak'ı seçerek geçici olarak güncellemeleri devre dışı bırakın.

Tüm Office uygulamalarını kapatın, Başlat'ı seçin, Arama kutusuna cmd yazın, ardından cmd'yi sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin.

Komut İstemi iletişim kutusu penceresinde, aşağıdaki iki komut satırını girin ve her bir komut satırından sonra Enter tuşuna basın:

cd %programfiles%\Common Files\Microsoft Shared\ClickToRun

officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.17126.20132

Onarım tamamlandığında, Outlook'u açın ve Dosya > Office Hesabı'ı seçin.

Sürüm geri alma işlemi tamamlandığında, Outlook'u başlatarak normal çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu