Forum

web filtering - int...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

web filtering - internet erişimi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
460 Görüntüleme
(@KubilayFidan)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba

Dün itibariyle bazı kullanıcılarımıza web filtering uyguladık. Şimdilik çok büyük bir sorunumuz yok ama merak ettiğim birkaç konu var.

 Merak ettiğim konulardan en önemlisi şu.

 - Kullanıcıların bazılarında ( şimdilik bazılarında, giderek artıyor 🙂 ) Windows'ta ağ bağlantısını gösteren kısımda ünlem işareti var ve internet erişimi yok yazıyor fakat internet erişimi izin verdiğim sitelere var. Anladığım kadarıyla windows internet erişimini 80. porttan bir yerlere çıkarak kontrol ediyor fakat nereye 🙂 ?  Loglardan baktığımda değişik IP'ler ile karşılaşıyorum fakat tam anlayamadım. Bu sorunu aşmak için ne yapmam gerekiyor ?

- Buna benzer sorunlarla karşılaşmamak için izin vermem gereken başka siteler nelerdir, Default olarak hangi uzantılara izin vermem gerekir? 

- İlk sorumla biraz bağlantılı aslında, Web filteringde anladığım kadarıyla direkt IP ye izin veremiyoruz yani ben 111.222.333.444 IP sine 80 le gidildiğinde izin vermek istiyorum ama web filtering yine engelliyor bunu web filteringden yapamıyormuyum yoksa ayrıca Policy'mi girmem lazım ?

 
Gönderildi : 05/12/2012 16:55

(@mustafakaya)
Gönderiler: 1056
Noble Member
 

İp,Mac Adresine yada hosta veya gruba göre kurallar yazabilirsiniz. Tabi bu işlemleri yapmak istediğiniz cihazın nereleri destekleyip neleri desteklemediği de önemli. 80 portuna izin veriyorum derken lan dan wan a giden trafiğe takılmamaksa 80 portunu açmanız birşeyi değiştirmez.

 
Gönderildi : 05/12/2012 19:30

(@KubilayFidan)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkürler 

Ben aslında web filteringde url adresi yerine IP adresi yazsak ta olur mu gibi birşey sormuştum, denediğimde ilk önce olmuyor sanmıştım ama oluyormuş.

Fakat Şu internet erişiminin yok gibi gözükmesi durumuna bir çözüm bulamadım halen. Loglardan baktığımda bilgisayar ilk açılışta çeşitli IP lere gidiyor ve web filtering e takılıyor. Juniperden o IP ye izin versemde bilgisayarı restart ettiğimde bu sefer başka IP ye gittiği için çözüm bulamıyorum.  Ben sorunun bu IP ler ile iletişim kuramadığı için olduğunu sanıyorum ama başka birşey de olabilir. 

 
Gönderildi : 06/12/2012 12:07

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

bilgisayarınızın ilk açılışı yerine network baglantısını disablke enable yaparak test edebilirsiniz nerelere gittigini

tabii bunun icin oncesinde hattin geldigini anlayip guncelleme vs yapan yada bir yerlere eristigini bildiginiz programları/servisleri kapatmanız gerekir

benimde bazı müşterilerimizde dikkatimi çekti fakat işleyişe engel olmadığı için önemsememiştik bu durumu 

 
Gönderildi : 06/12/2012 12:16

(@KubilayFidan)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Evet dediğiniz gibi işleyişi engellemiyor ama yine de can sıkıcı bir durum. Bir de ilgimi çeken durum şu sanırım bu olay sadece domaine üye bilgisayarlarda görülen bir durum. (bundan tam emin değilim )

 
Gönderildi : 06/12/2012 18:53

Paylaş: