Haberler

Windows 11 Ses Erişimi Özelliği, İşletim Sisteminizi Sesinizle Kontrol Etmenizi Sağlayacak

Windows 11, sesinizi kullanarak işletim sistemini kontrol edebilmenize olanak sağlayan yeni bir “Sesli Erişim” özelliği kazanıyor.

Microsoft, bir mikrofon aracılığıyla işletim sistemine çeşitli işlemleri dikte etmeyi halihazırda destekliyor olsa da, Windows’ta işlemleri gerçekleştirmek için sesinizi kullanma yeteneği belirli uygulamalarla sınırlandırılmıştı.

Bugün kullanıma sunulan Windows 11 preview 22518 ile kullanıcılar artık, uygulamaları başlatmak veya kapatmak, Masaüstüne geçmek, pencereleri simge durumuna küçültmek ve büyütmek, uygulamalar arasında geçiş yapmak, öğeleri seçmek, kaydırmak, metni düzenlemek ve daha fazlası için Sesli Erişim özelliğini kullanabilecek.

Şu anda, Sesli Erişim yalnızca İngilizce dil desteği sağlıyor. Özelliğin kullanılabilmesi için sistem dilinin İngilizce-ABD olarak yapılandırılması gerekiyor.

En son Windows 11 preview derlemesini kullananlar Sesli Erişimi başlatmak için, Ayarlar > Erişilebilirlik > Konuşma sayfasına gidebilir ve aşağıda gösterildiği gibi özelliği etkinleştirebilir.

Windows 11
Ses Erişimi ayarları

Ses Erişimi özelliği etkinleştirildiğinde, kullanıcıdan bir dil paketi indirmesi istenmekte ve özelliğin nasıl kullanılacağını açıklayan etkileşimli bir kılavuz sunar.

Voice Access interactive guide
Sesli Erişim etkileşimli kılavuzu

Sesli Erişim özelliği 80’den fazla sözlü komutu desteklemekte, ayrıca Windows 11 kullanıcılarının doğrudan mikrofonları aracılığıyla belge oluşturmalarına ve düzenlemelerine de olanak tanımakta.

Sesli Erişim ile kullanılabilecek sözlü komutların tam listesine bu sayfa üzerinden erişebilirsiniz.

Bugün kullanıma sunulan Windows 11 preview derlemesi, Microsoft Store’dan Linux için Windows Alt Sistemini yükleme yeteneğini de içermekte. Bu durum, Microsoft’un yeni güncellemeler yayınlamasını daha kolay ve daha hızlı hale getirecektir.

Ne yazık ki Microsoft, görev çubuğunu ekranın üstüne veya kenarlarına taşıma veya görev çubuğundaki uygulamalar grubunu dağıtma özelliğini henüz eklemiş değil.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

AWS Sistemlerinde Yaşanan Kesinti, Netflix ve Amazon’un Servislerini de Etkiledi
WhatsApp, Mesajların Varsayılan Olarak Kaybolduğu Yeni Bir Özellik Sundu
Microsoft Kimlik Avı Saldırılarında Sahte Office 365 Spam Uyarıları Kullanılıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu