Haberler

Kamu Çalışanları İçin Whatsapp ve Telegram Yasaklandı

Kamu çalışanları, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayımlanan rehberde WhatsApp, Telegram gibi yabancı iletişim uygulamalarını kullanamayacak. Bu uygulamalar yerine yerli mesajlaşma uygulamaların kullanması zorunluluk haline getirildi.

Whatsapp kamu kurumlarında kullanımı yasaklandı.

Daha önce haber ettiğimiz Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan rehberde, WhatsApp, Telegram gibi yabancı mesajlaşma programları yerine yerli mesajlaşma programlarının kullanılması zorunluluk haline getirildi. Kamu çalışanları yabancı uygulamaları özel hayatlarında kullanabilecek. Kamu çalışanları için kurum tarafından kontrol edilemeyen iletişim araçlarıyla yapılan iletişimde gizlilik içeren bilgilerin paylaşımının da yasak olduğu belirtildi.

Dışa bağımlılık azaltılacak, yerliye önem verilecek

Rehberde iletişim amacıyla kullanılan WhatsApp ve benzeri yabancı mesajlaşma uygulamaları yerine kurum kontrolünde olan mesajlaşma altyapıları kullanılması isteniyor. Bu altyapıların büyüklüğü ve maliyeti göz önünde bulundurularak, tercih edilememesi durumunda “Kurumun kendine ait bir haberleşme uygulaması yoksa mesajlaşma amacıyla sunucuları yurt içinde bulunan yerli ve milli uygulamalar tercih edilmelidir.” deniliyor.

Artan siber tehditlere karşı alınan önlemler faydalı

Yayımlanan rehberde, bilgi işlem alt yapısı için daha güvenli bir ortam için gerekli önlemlere de değinliliyor. Bunlardan bazıları Microsoft sunucularından da aşina olduğumuz kompleks parola zorunluluğu, parolaların geçerlilik süreleri ve parolalarda cümle gibi uzun karakterin kullanımı. Çözümpark ekibi olarak, artan siber tehditler ile alınan bu önlemlerin faydalı olduğunu ve güvenliğin asla taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizmek isteriz.

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu