Haberler

Apple Tarih Verdi: App Store’da Reklam Sayısı Artıyor

Bazı uygulamalarındaki reklam sayılarını artırmayı planlayan Apple, ilk çalışmasını tamamladı. Apple’ın uygulama marketi App Store kullanıcılara çok daha fazla kişiselleştirilmiş reklam gösterecek. Detaylar haberimizde.

App Store uygulama kısayolu

Apple, gelirlerini artırabilmek için uzun zamandır bazı uygulamalarında reklamlarını artırmayı planlıyor. Ağustos ayında gündeme gelen bir haberde App Store’un yanı sıra Maps, Books ve Podcast gibi uygulamalarda reklamların yer alacağı ortaya çıkarmıştı. İlgili habere erişmek için linke tıklayabilirsiniz (Apple Bazı Uygulamalarına Reklam Eklemeye Hazırlanıyor) Şirketin reklam çalışmalarından ilk etkilenen uygulama App Store oldu. Apple, bugün yaptığı duyuruda App Store’da 25 Ekim tarihinden itibaren kullanıcılara daha fazla reklam gösterileceğini açıkladı.

App Store’da daha çok kişiselleştirilmiş reklam yer alacak

2016 yılından bu yana uygulama marketi olan App Store’da reklam gösteren Apple, 25 Ekim’den sonra Bugün sekmesinde de reklam gösterecek. Çin dışındaki tüm ülkeleri kapsayan yeni reklam politikası ile uygulamaların en alt kısmına da farklı uygulamaların reklamı yerleştirilecek. Şirket, mevcut reklam gösterimlerinde reklamların üstüne belirgin bir şekilde “Reklam” ibaresi ekliyordu. Yeni reklamlarda da bu düzen devam edecek ve reklamlı içeriklerin üstünde mavi renkli belirgin bir logo yer alacak.

Şu ana kadar Apple editörlerinin uygulama seçimleri yer alan Bugün sekmesi, önümüzdeki hafta itibariyle reklamlı bir şekilde gösterilmeye başlanacak. Apple’ın önümüzdeki aylarda farklı uygulamalarında reklam sayısını artırması, App Store’dan sonra reklam eklenecek ilk uygulamanınsa Haritalar uygulaması olması bekleniyor.

Siz de Apple’ın reklam politikası hakkında görüşlerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu