Haberler

Google+ Yeniden Ölüyor

Google+ 2019 yılında uygulama mezarlığına gönderilmek yerine, paralı G Suit kullanıcıları için Google Currents’a dönüştürülmüştü. Şimdiyse Google Workspaces o uygulamayı da öldürdüğünü açıkladı. Böylece Google’ın sosyal ağ atılımı olan Google+ artık tamamıyla sonlandırılmış oldu.

Google’ın açıklamasına göre Spaces’a entegre edilen chat uygulaması, Currents’a olan ihtiyacı ortadan kaldırdı. Currents fonksiyonları 2023’den itibaren bitirilecek. Bitmeden önceyse Spaces’a, Currents’ın sosyal özelliklerini ekleyecek yeni kabiliyetler getirilecek. Google’a göre “Bu yeni yetenekler daha büyük toplulukları ve lider iletişimlerini destekleyecek, gelişmiş aramaya yatırımlar yapılacak, içerik moderasyonu için araçlar ve dahası gelecek.”

hab

Tıpkı Google+’da olduğu gibi, Currents’ın kullanımı ve amacı bir çok kullanıcı için belirsizliğini korumaktaydı. Maalesef bu problem Spaces içinde de devam ediyor. Google’ın geçen yıl açıkladığı üzere; Spaces, Rooms’un evrim geçirmiş hali ama aynı zamanda grup mesajlaşmaları için geliştirilmiş Google Chat’in de bir parçası. Gördüğünüz gibi bu açıklama da pek bir şey ifade etmiyor.

Asıl komik olan Currents ve Spaces isimleri Google tarafından geridönüşümden geçirilmiş isimler. Currents 2013 yılına kadar varolmuş bir haber uygulaması iken, Google Spaces 2016 yılında kısa süreliğine gördüğümüz bir mesajlaşma uygulaması idi. Yani Google+’ın iki kere öldürüldüğünü ve Currents’ın da 2 kere gömüldüğünü söyleyebiliriz.

Kaynak: engadget.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu