Haberler

Samsung Kamera Kalitesini ISOCELL 2.0 İle Arttırıyor

Samsung, akıllı telefon kameralarında yer verdiği ISOCELL teknolojisini daha kaliteli fotoğraflar elde edebilmek için güncelledi.

Güney Koreli teknoloji devi ISOCELL 2.0 adını verdiği teknolojiyle bir sonraki üst seviye akıllı telefonlarında kamera kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor. Şirket, bu teknolojiyle fotoğrafların daha az kumlanmaya maruz kalacağı ve ışık hassasiyetinin daha da arttırıldığını ifade ediyor. Samsung bu durumu pikseller arasındaki malzemeyi değiştirerek sağladığını söylüyor.

Mevcut sensörlerle karşılaştırıldığında %12’ye kadar daha fazla ışık alan yeni sensörlerin, bu sayede renk üretiminde oluşacak kayıpların en aza indirileceği belirtiliyor. En nihayetinde de fotoğrafların hem daha parlak hem de renk doğruluğu arttırılmış bir şekilde görmemiz mümkün olacak.

Ayrıca yeni teknoloji daha yüksek çözünürlüklü sensörler üretilmesine de olanak sağlıyor. Halihazırda 108 megapiksellik sensörler üretebilen şirketin uzun vadede 500 veya 600 megapiksellik sensörler üretmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Son olarak yeni sensörlerin bir sonraki Samsung amiral gemilerinde karşımıza çıkabileceği söyleniyor.

Kaynak: androidauthority.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu