Haberler

Nokia Yeni Telefonunun ‘Hayata Dayanıklı’ Olacağını Söylüyor

Nokia markasının lisans sahibi HMD Global bu yılın başında Nokia telefonlarda büyük çapta  değişiklikler olacağını açıklamıştı. Şimdiyse firma yeni X-Serisi Nokia telefonların önümüzdeki hafta Amerika’da piyasaya çıkarılacağını duyurdu.

24 Ağustosta çıkarılacak olan 550 dolarlık XR20, kaliteli teknik özellikleri ve dengi olan telefonlardan potansiyel olarak daha dayanıklı olmasıyla öne çıkıyor. XR20 firmanın ilk “Hayata Dayanıklı” telefonu olacak.

Geçen hafta Twitter’da yayınlanan fragmanla tanıtımı yapılan XR20’nin Nokia’nın eski telefon modellerinin efsanevi dayanıklılık standartlarını tutturması hedefleniyor.

XR20 Corning Gorilla Victus ekran ile geliyor. Bu ekranın normal bir akıllı telefon ekranından 4 kat daha fazla çizilmeye dayanıklı olduğu söyleniyor. Firma aynı zamanda telefon kasisinin 6 metrelik düşüşlere dayanabileceğini açıkladı.

HMD’nin iddialarına göre telefon 55 derecelik sıcaklığa veya -4 derece soğuğa kadar dayanabiliyor. Ayrıca 1.5 metre derinlikteki suda 1 saat boyunca dayanabiliyor.

XR20’nin teknik özellikleri arasında 6.67 inçlik, 2400×1080 çözünürlükte ekran, 6 GB RAM, Snapdragon 480 5G çip, 128 GB depolama alanı ve microSD kart slotu bulunuyor. Telefonun selfie kamerası 8 MP iken ana kamerası 48 MP olacak ve ultra geniş 13 MP bir arka kamerası bulunacak. XR20 aynı zamanda Nokia’nın OZO Uzaysal Ses ve Gürültü Engelleme teknolojisini destekleyecek.

Bütün kaliteli bütçe ve orta seviye telefonlarda olduğu gibi XR20’de de bir USB-C ve 3.5mm jak girişi bulunacak. Artı olarak 15 Watt Qi kablosuz şarj ve 4630 mAH bataryası bulunacak. Özellikleri yetersiz bulanlar için HMD telefona 4 tam yıl boyunca her ay güvenlik yaması ve 3 yıllık yazılım güncellemesi geleceğini vaat ediyor.

Kaynak: gizmodo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu