Haberler

iOS 16.0.2 Güncellemesi Yayınlandı

Apple, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı iOS 16 ile ortaya çıkan sorunları düzelttiği iOS 16.0.2 güncellemesini yayınladı. Güncelleme ile birlikte kamera ve dokunmatik sorunları çözülürken kopyala / yapıştır özelliğinde de değişikliğe gidildi. Detaylar içeriğimizde.

iOS 16.0.2 Güncellemesi
iOS 16.0.2 güncellemesi

Apple, WWDC22 etkinliğinde duyurduğu iOS 16 sürümünü geçtiğimiz haftalarda kullanıcılara gönderdi. Güncelleme ile birlikte bazı modellerde olağan sorunlar ortaya çıktı. Özellikle iPhone 14 serisinde ortaya çıkan sorunlar için şirket hızlı bir geliştirme hazırladı ve bugün iOS 16.0.2 güncellemesini yayınladı. iOS 16.0.2 sürümü ile birlikte yapılan geliştirmeler şu şekilde;

Kamera titreme sorunu giderildi

iOS 16 ile birlikte en çok eleştiri alan hata iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro modellerinde yaşanan kamera titreme ve bulanıklık sorunuydu. Kamerada bulunan OIS teknolojisi nedeniyle ortaya çıktığı düşünülen sorun yeni sürümle birlikte çözüldü.

Dokunmatik algılama sorunu giderildi

Bazı iPhone X, iPhone XR ve iPhone 11 kullanıcıları iOS 16 sonrasında dokunmatik sorunları yaşamaya başladı. Ekranı değişen cihazları etkileyen bu problem de iOS 16.0.2 ile birlikte giderildi.

Kopyala – yapıştır özelliği geliştirildi

Akıllı telefonlarına iOS 16 güncellemesini yapan kullanıcılar uygulamalar arası kopyala – yapıştır görevlerinde sorun yaşıyordu. iOS 16.0.2 ile birlikte bilgi veya nesne kopyalamak için istenen izinlerin sıklığı azaltılarak bu özellik de geliştirilmiş oldu.

Yeni güncelleme ile birlikte ayrıca VoiceOver’ın telefonu yeniden başlatma sonrasında çalışmaması ve aygıt ekleme esnasında ekran kararması problemleri de çözüldü. 267 MB boyutundaki iOS 16.0.2 güncellemesini telefonunuza yüklemek için Ayarlar > Seçenekler > Genel ve ardından Yazılım güncellemesi ekranını kullanabilirsiniz.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu