Haberler

Google Android İçin İzleme Önleme Özelliği Geliştiriyor

Google, Android’de uygulamaların bilgilerimizi izlemesini önlemek için hazırlık yapıyor. Şirket, gizlilik konusunda çıtayı yükseltecek.

Apple’ın iOS 14 ile hayatımıza giren izleme önleme, uygulamaların kullandığı kişisel verilerin reklam amacıyla kullanılmasını izne tabi tutuyor. Kullanıcı tarafında büyük ilgiyle karşılanan bu özellik için şimdi de Google kolları sıvadı.

Bir Google çalışanın The Verge‘ye aktardığına göre şirket, reklam destekli bir uygulama ekosistemi sağlamanın yanı sıra gizlilik konusunda da çıtayı yükseltmek için yolların arandığını ifade ediyor.

Google Android

Diğer taraftan Google’ın uygulamalar için alacağı bu önlem Apple’ın aldığı önlemden biraz daha hafif olacağı da gelen bilgiler arasında. Şirket hem reklam verenleri küstürmemek hem de kullanıcıyı korumak amacıyla bir orta yol bulmaya çalışıyor.

Bir diğer habere göreyse Google Chrome’da uygulanan Privacy Sandbox modelinin Android sistemine de uygulanacağı yönünde. Bu modelde çerezler, reklam verenlere bireyler ile ilgili değil aynı ilgilere sahip gruplar hakkında sunuluyor. Bu şekilde bireysel kullanıcıların korunması sağlanırken aynı zamanda reklam verenler de yine istediği bilgilere erişmiş oluyor.

Google Android için bu özelliği ne zaman kullanıma sunacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak “kişisel veri” kavramı önem kazanmaya devam ediyor.

Eğer kişisel veriyle ilgili merak ettikleriniz varsa bu makalemizi okuyabilirsiniz.

Son Haberler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu