Forum

hosting ve domain H...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hosting ve domain Hk.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
423 Görüntüleme
(@salimkose)
Gönderiler: 119
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

iyi günler arkadaşlar çözmemiz gereken bir kaç sorun için yardımıza ihtiyacımız var.


öncelikle kendi yazılım şirketimiz adına küçük ölçekli hosting ve domain servisi kurmaya karar verdik.bu konuda bazı problemlerimiz var hosting için kullanıcamız server kiralamak mı daha iyi yoksa kendi serverımızı almak daha mantıklı ve eger server alınırsa ne gibi lisans gerekecek.ve diger konu ise bilinen hosting şirketleri natro doruk vs. şirketler domain verme yetkisini nerden temin ediyor.yardımlarınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/10/2008 15:35

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhabalar

Maddi açıdan bakacak olursanız, domain + hosting + hat + lisans + firewall

kendinizde barındırmak için bunlara faiş bir rakam ödersiniz ama herşey sizde olur güvenlik üst düzeydedir

eğer bir veya birkaç domain alacaksınız ISP den almanız mantıklı olacaktır.. Domain register etmek için öncelikle Reseller olmanız lazım. Kendi bünyenizde sağlam bir hat satın almanız lazım, hosting için bir server ve hosting yazılımı lisansı satın almanız lazım, güvenlik için bir firewall cihazı yada sistemi satın almanız lazım. Artı, Bunların kurulumları desteği büyük bir iştir.

diğer türlü örneğin Natro dan aldığınızda size bunlara nazaran çok çok daha az ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Eğer sağlam bir firmadan da alırsanız bunları güvenlikde üst düzeyde olacaktır. Kısacası eğer ciddi bir hosting şirketi kurmuyorsanız ya da çok büyük ölçekli bir şirket değilseniz bu tür işlemlerinizi ISP aracılığıyla yapmak mantıklıdır.

 
Gönderildi : 24/10/2008 16:00

(@serkan887)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Peki benzer bir sorun benim var. ben domain almak istiyorum. sadece mailller için. şirketim yok. kurumsal bir firmada çalışıyorum. ve bu mail dışında bir mail adresi dışında bir adres istiyorum. hmail server kurdum evdeki pc me. domain satın almak ve dns yönlendirmesini kendi static ip me yapmak istiyorum. web sitesi olmayacak. sadece hotmail kullanmak istemediğimden ( ve outloook connector yada ücretli versiyon dışında mail programları ile mail alamamaktan) dolayı böyle bir şeye karar verdim. domain ismine karar verikten sonraki adım ne olmalı acaba? teşekkürler.

 
Gönderildi : 31/10/2008 15:17

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Öncelikle karar verdiğiniz domaini satın alacaksınız, eğer illa mail server şirket içerisnde olmasın benim kullanıcımda zaten az diyorsanız, birde hosting alırsınız hosting içerisinde mail server vardır zaten. şirket içersinde outlook kullanarak bu işi çözebilirsiniz.

yok mail server şirket içerisnde olsun diyorsanız, domain için hosting aldığınız yerden DNS den yani MX kaydını sizin şirketin statik IP sine yönlendirmesini isteyeceksiniz.

hmail server da domain isminizi açacaksınız, telekomdan PTR kaydı, SPF kaydı açıcaksınız. Bu kadar

 
Gönderildi : 31/10/2008 16:30

Paylaş: