Haberler

Windows 10 20H2 ile Gelen Özellikler

Windows’un Mayıs 2020 güncellemesi ile gelen versiyonu olan 2004 sürümünden sonra Microsoft, bir sonraki sürüm olan versiyon 20H2 sürümünü canlıya almaya hazırlanıyor. Bu güncelleme şu anda Windows Insider programı kapsamında Insider kullanıcıları için beta testine sunulmuş durumda.

Yeni sürüm Windows 10 genelinde çok majör bir değişiklik içermese de özellikle görsel ara yüz anlamında birkaç önemli değişiklik içeriyor. Yeni sürümle gelecek dikkat çekici bazı özellikler şu şekilde:

Masaüstü teması ile uyumlu başlangıç menüsü

Windows 10 versiyon 20H2 ile beraber başlangıç menüsü arka planı transparan hale getirilerek masa üstü ile daha uyumlu hale gelmesi sağlanıyor.

Chromium Microsoft Edge tarayıcısı işletim sistemiyle birlikte geliyor

Yeni versiyonla beraber Chrome tabanlı Microsoft Edge tarayıcısı artık işletim sistemi ile beraber gelecek. Mevcut sürümlerde Windows güncellemeleri ile veya manuel olarak uygulama indirilerek Chromium Microsoft Edge kullanılabiliyor.

ALT+TAB yenilikleri

Mevcut Windows versiyonlarında ALT+TAB tuş kombinasyonu ile Windows’ta açık olan uygulama pencereleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Yeni versiyonla birlikte bu geçiş yapılan pencerelere internet tarayıcısında açık olan sayfalar da eklenecek. Bu işlem şu an için sadece Microsoft Edge tarayıcısında destekleniyor.

System settings bölümü yenilikleri

Yeni versiyonla beraber Settings menüsünde de iyileştirmeler var. Windows’un klasik Control Panel System sayfası Settings>System>About menüsüne taşınıyor. Ayrıca bu bölüme cihaz bilgisinin kopyalanmasını sağlayan bir buton da eklendi.

2 in 1 cihazlar için tablet deneyimi

2 in 1 cihazlarda mevcut işletim sistemi versiyonlarında klavye çıkarıldığı zaman tablet moduna geçiş için bir uyarı bildirimi veriliyor. Windows 20H2’de artık bu uyarı gösterilmeden doğrudan tablet moduna geçiş yapılacak.

Windows 10 20H2’ye nasıl erken geçiş yapılır

Windows 10 20H2 versiyonunu yayına alınmadan önce kullanmak için Windows Insider programına dahil olup yeni versiyonun beta sürümünü indirip deneyebilirsiniz. Windows Insider programı dışında Windows Registry üzerinde yapılacak küçük değişikliklerle yukarıda bahsedilen Windows 10 20H2 versiyonunun bazı özelliklerini aktif hale getirebilirsiniz.

Aşağıdaki adımlar izlenerek 20H2’nin özellikleri kullanılmaya başlayabilir. Adımları uygulamadan önce Registry’nin yedeğinin alınması önerilir.

  • Bir notepad sayfasına aşağıdaki Registry kodu girilir

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\0\2093230218]
"EnabledState"=dword:00000002
"EnabledStateOptions"=dword:00000000

  • 20H2.reg benzeri reg uzantısı ile dosya kaydedilir.
  • .reg dosyası çalıştırılır ve Windows yeniden başlatıldığında yeni özellikler aktif olacaktır.

Kaynak    

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bilgisayar’a sağ klik “özellikler” bölümüne çok alışmıştık kaldırmaları kötü olmuş. Alışılmışı değiştirmeleri daha da zorlaştırmaları canımı sıkıyor, metro menüye döneceği belliydi 4-5 yıl sonramı akılları başlarına gelmiş. Eskiden başlat menüsü simgesine sağ klikte denetim masası vardı onuda kaldırdılar ne kadar gereksiz menü var doldurmuşlar.

  2. Sağ klik özelliklerin kaldırılmasının anlamı nedir?Yenilik var olanın iyileştirlmesimi değiştirlmesimi anlıyamıyoruz.Z kuşağı sadece olanı değiştirmeyi yenilik sayıyor diye ise onlara w10 z diye ayrı bir yama yapın onu kullansınlar.Daha iyi olmuyan birşey niye yenilik olarak sunuluyor?Madem değiştiriyorsunuz kaybettiklerinizi nereden bulacağımızıda açıklarmısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu