Haberler

5G Teknolojisi Artık Türkiye’de!

Türkiye için bugün büyük bir adım atılarak 5G teknolojisi tanıtılmaya başlandı.

5G teknolojisi Dünya üzerinde yaygınlaşmaya başlarken harika bir haberde ülkemizden geldi. Türkiye için çalışmaların başlanması birkaç ay önce duyurulmuşken bugün resmi şekilde test edildiği duyuruldu. İlk test aşamaları İstanbul Havalimanı içerisinde yapıldı.

2021 yılında 5G teknolojisi herkesi heyecanlandırarak oldukça büyük tepki toplamıştı. Özellikle teknoloji meraklıları konu hakkında araştırmaya başlamışken açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yeni sistem için oldukça istekli olduklarını, Türkiye’ye yakın zamanda geleceğini bildirmişti. Bugün yapılan yeni duyurularla birlikte ise yeni teknoloji serüveninin başlandığına değildi.

Büyük Adımlar Atılmaya Başlanıyor

Düzenlenen tanıtım töreni içerisinde 5G için ilk hizmetin İstanbul Havalimanındaki kullanıcılara açılacak olduğuna değinildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptıkları proje ile birlikte yeni bir mottoyu bütün törene katılanlara sundu. Mottolarının ‘’Türkiye’nin 5G yolculuğu başlıyor’’ şeklinde belirten Bakan, Türkiye için teknoloji adımlarının artırılacağını da ekledi.

Ülkemizde yakın zamanda bütün operatörlerde hizmete geçirilecek olan 5G teknolojisi, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile birlikte başlayacak. Lakin bunun adına belirli bir zaman daha olduğu, altyapılar için yeni yeni adımlar atıldığı söylendi.

Açıklamalar içerisinde farklı konulara da değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yüksek hızlı internet yapısının 1 Gbps hıza kadar indirme yapabileceğini de söyledi. Bu haberi alan teknoloji şirketleri ise özellikle dev yatırımlarla karşımızda olacakları düşünülüyor. Geçtiğimiz yıl 5G kararının ilk verildiği dönemde Nokia firması, Türkiye için açıklamalarda bulunmuştu. Konu hakkında Nokia: “Bu duyurudan dolayı çok heyecanlıyız. Müşterilerimizle güçlü bir iş bağımızın ve uzun süreli ve güvenilir ilişkilerimizin bulunduğu Türkiye, Nokia için önemli bir pazar.’’ ifadesini kullanmıştı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu