Haberler

Amazon, Drone İle Teslimat Konusunda Israrlı

Amazon drone ile teslimat edecek
Amazon drone teslimatında iddialı


Federal Havacılık Yönetimi (Federal Aviation Administration) tarafından “hava taşıyıcı” statüsü verilen Amazon, Prime Air ile ABD’de resmi olarak drone teslimat denemelerine başlayabilir.

FFA tarafından aldıkları sertifika hakkında konuşan perakende devi Amazon başkan yardımcısı David Carbon; “Bu sertifika, Prime Air için önemli bir dönemeç olduğunu söyleyebiliriz. FAA’nın, dünyanın her yerindeki müşterilerimize teslimat yapabilecek otonom drone teslimat hizmeti için Amazon’un işletim ve güvenlik prosedürlerine olan güvenini göstermektedir.” dedi.

Diğer yandan FAA’nın onayını alan ilk drone operatörü Amazon değil. Google ana şirketi Alphabet’in yan kuruluşu olan Wing ve Amerikalı taşımacılık ve lojistik firması olan UPS de FAA öncülüğünde onaylı denemeler yürütüyor. İnsansız hava aracı ile teslimat çalışmaları yürüten firmalar, Amerika’nın Virginia eyaletinde Wing, FedEx, Walgreens genellikle reçetesiz satılan ilaçlar, atıştırmalıklar ve hediye teslimatları yapmaya devam ediyor.

Bahse konu perakende devinin drone teslimat hedeflerini yıllardır üzerinde çalıştığını biliyoruz. Ancak haberde pandeminin bu sürece olumsuz yönde etkilediği aktarılıyor. Her ne kadar pandemi süreci inovatif hizmetlere olumsuz etkilemiş olsa da firma, bu dönemde kârını katlayan sektörlerin başında. Son birkaç ayda online ticaret satışlarında büyük bir artış yaşadı ve geçen çeyreğe göre karını ikiye katladığını söylemek mümkün.

Tüm dünya karantina günlerinde evlerinde beklerken taşımacılık sektörndeki çalışanlar tehlikeyi en çok yaşayan meslek gruplarından biriydi. Amazon, işsizlik oranının tüm ülkeler için arttığı bu döneminde bile 100.000’den fazla yeni işçi işe aldı. Yaşadığımız bu pandemi süreci havacılık ile teslimata önem verilmesi gerektiğini gösterdiğini söylemek mümkün.

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu