Haberler

Xiaomi Son Çeyrekte Apple’ı Geride Bıraktı

Xiaomi, mobil pazarda büyümeye devam ediyor. Şirket son çeyrek telefon satış raporlarında Apple’ı geride bırakarak, rekabetini sürdürmeye devam ediyor.

Pandemi dönemi telefon satışlarını da etkilemişti. Ancak bu durumun yavaşça tersine dönmeye başladığı görülüyor. Xiaomi de bunlardan biri. Yapılan araştırma sonucunda Çinli şirket 2020’nin üçüncü çeyreğinde telefon satışlarını arttırdı. Şirket geçen yıla oranla pazardaki payını 44,4 milyon telefon satışıyla %12,1′ e yükselterek Apple’ı geride bırakmayı başardı. Apple ise 40,6 milyon telefon satışıyla 2019’a göre biraz gerileme gösterdi.

Telefon satışlarının en tepesinde ise Samsung bulunuyor. Samsung son çeyrekte tam 80,6 milyon telefon satışı gerçekleştirdi. %22’lik pazar payına sahip olan Samsung liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Huawei ise Amerika ambargosundan sonra telefon satışları 65,8 milyondan 51,8 milyona düştü.

Diğer taraftan araştırma sonucunda satışların geçen yılın aynı dönemine oranla %5,7 düştüğünü ancak bu durumun 2020’nin ilk ve ikinci çeyreklerindeki %20’lik düşüşten daha iyi olduğu belirtildi. Çin’deki normale yakın koşulların üretimi canlandırmaya yardımcı olduğu da araştırma sonuçarından.

Burada Xiaomi’nin öne çıkmasındaki ana etkenler de Çin’in bacaları yeniden tüttürmeye başlaması ve Huawei’nin uygulanan ambargolar nedeniyle satışlarının düşmesi gösteriliyor. Diğer taraftan, Apple’ın iPhone 12 lansmanını Eylül ayından Ekim ayına çekmesi de üçüncü çeyrekteki muhtemel artışı engellediği düşünülüyor.

xiaomi-sıralama

Kaynak: engadget.com

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu