Haberler

Twitter Türkiye’de Reklam Yayınlayamayacak

Twitter, Periscope ve Pinterest sosyal medya yasasının temsilci bulundurma şartını yerine getirmediği için Türkiye’de reklam yasağı cezası aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ kararına göre, Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı bulanan Twitter, Periscope ve Pinterest gibi sosyal medya ağlarının, kendilerine belirlenen süre içerisinde Türkiye’ye temsilci atamadıklarından dolayı reklam alması yasaklandı.

Türkiye’de daha önce yasa gereği 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan sosyal medya ağlarından temsilci atamaları istemişti. Temsilci atamayan şirketlere önce para cezası kesilmiş, ardından tanınan süre içerisinde temsilci atamadıkları takdirde reklam yasağı geleceği bildirilmişti.

Konuya ilişkin Resmi Gazete’de “Twitter Inc. adlı sosyal ağ sağlayıcının 5651 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü, otuz milyon Türk Lirası idari para cezasının tebliğinden itibaren otuz gün içinde yerine getirmediği tespit edilmiştir.”

“Twitter Inc. adlı sosyal ağ sağlayıcıya, işbu Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 5651 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesinin ikinci fıkrası gereğince Türkiye’de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesinin yasaklanmasına, bu kapsamda ilgili sosyal ağ sağlayıcıya reklam verilmesi amacına yönelik yeni sözleşme kurulamayacağına ve buna ilişkin para transferi yapılamayacağına, ilgili diğer mevzuata istinaden gerekli işlemler yapılmak üzere konunun ilgili kurum ve kuruluşlarınca takip edilmesine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Resmi Gazete

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu