Forum

Bazı Adreslerden Ma...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bazı Adreslerden Mail Alamıyoruz

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
435 Görüntüleme
(@quietman)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar. Yeni bir VPS sunucuya geçtim. Türkiye lokasyonlu. Yaklaşık 5 gün önce. Plesk Linux server üzerinde ortalama 15 sitem mevcut. Bunlardan biride focus-turkey.com adresi. Bu müşterimin şöyle bir sıkıntısı var. Bazı yerlerde sayfanın açılmadığını iddia eden yakınları varmış bu bir. Bir ikincisi yine bazı kişilerden mail alamıyorlar yada mailler çok ama çok geç düşüyor. Tüm ayarlamaları yaptığıma eminim ancak yinede böyle bir sorun ile karşı karşıyayım... intodns.com'dan ayarlarada baktım gerçi pek bişey anlayamadım ama 5 gün öncesine kadar sürekli mail aldığı kişilerden artık mail almadığını söylemesi sıkıntı yaratıyor 🙂 yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ilgili alan adı; focus-turkey.com

Ayrıca söz konusu alan adının spf kaydı;  v=spf1 a mx ip4:95.173.170.119 ~all

Acaba bu spf kaydı ile alakası olabilirmi?

Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 01/11/2011 13:35

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Mail gönderimi yapan sunucu sizin MX lerinizi çözebiliyor mu. Orada halen cash teki iplere gönderim yapıyor olabilir. ayrıca gönderim yapamadığı zaman bir error log dönmesi gerekiyor. Sizde loglardan sunucunuza o domainden bir istek geldimi bakabilirsiniz.

 
Gönderildi : 01/11/2011 17:04

(@mertkibar)
Gönderiler: 854
Noble Member
 

oncellikle mail serverin çıkış yaptiği dnsleri kontrol ediniz..

mail serveriniz blacklistemi kontrol ediniz.. mail server ile ortak calışan bir mail gateway cihazi, antispam yazilimlari vs varsa onlarinda ayarlarini kontrol ediniz.

Birde ipniz firewall cihazina takiliyormu onuda bir kontrol ediniz.

 
Gönderildi : 08/11/2011 00:02

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

DNS tarafında herhangi bir eksikliğiniz bulunmamakta. Mail alamıyor olmanızın SPF kaydınızla bir ilgisi yok mail göndermenizde sıkıntı çıkartabilir.

 

Postfix i kim yapılandırdı? Gönderilen mailler eğer var ise sizin Spam sisteminize takılıyor olabilir. Sorunun çözümü için Postfix'in ayarlarını görmemizde fayda var. Postfix'i siz yapılandırdı iseniz bize yapısıyla ilgili bilgi vermeniz gerekmektedir. Çünkü şu haliyle sunucunuzun dışardan mail alması ile ilgili herhangi bir aksaklık gözükmemekte.

 

Ayrıca mail göndermeyen kişiler bu sorunun kendis sunucularıyla alakalı olmadığın nereden biliyorlar? Size mail göndermediğini söyleyen kişilerinde bilgilerine ihtiyacınız var.

 
Gönderildi : 08/11/2011 19:37

Paylaş: