Cloud Computing

Office 365 Yenilikleri

Yeni One Drive for Bussiness Yönetim Merkezi

 

Geçen yıl, OneDrive for Business, senkronizasyon, web ve mobil ortamlarda kullanıcılar ve BT yöneticileri için yeni özellikler getirerek hızla gelişti. Kullanıcı sayısı artmaya devam ederken, OneDrive for Business ayarlarını ve politikalarını yönetmenin daha kolay bir yolunun oluşturulması kaçınılmaz oldu. Yeni OneDrive yönetim merkezi, OneDrive for Business’ı yönetmeyi daha kolay ve verimli hale getiriyor. OneDrive yönetim merkezi önizleme müşterilerine sunulmaya başladı. Ayrıca yönetim paneline “onedrive.com/admin” adresinden erişilebilir.

OneDrive yönetim merkezi genel olarak 2017 yılının başında kullanıma hazırlanmayı planlanmakta ve Office 365 yönetim merkezinden bir bağlantı ekleyecektir.

clip_image002

Resim 01

Microsoft Teams’i Office 365 yönetim merkezinden yönetin

Kasım’dan beri Microsoft Teams-önizleme – Office 365’te ekiplerin daha fazla birlikte çalışmasına yardımcı olan sohbet tabanlı çalışma alanını oluşturuyor. Office 365 yöneticileri artık Microsoft Teams’i doğrudan Office 365 yönetim merkezinden yönetebilir.

Hizmetler ve eklentiler sayfasında, yöneticiler, önizleme döneminde varsayılan olarak devre dışı bırakıldıklarından, hizmetlerini kuruluşları için etkinleştirebilecekleri yeni bir Microsoft Teams bölümü bulacaklardır. Etkinleştirdikten sonra, yöneticiler bildirimleri, geri bildirimleri, botlar ve toplantılarda ekran paylaşımı da dahil olmak üzere Microsoft Teams’ı kuruluşları için yapılandırabilirler.

clip_image004

Resim 02

clip_image006

Resim 03

GigJam’i Office 365 yönetim merkezinden etkinleştir

GigJam, yalnızca istediğiniz dilin – ihtiyaç duyduğunuz kimseyi – şirketinizin içinde ve dışında paylaşarak ağınızdaki işlerin halledilmesine yardımcı olur. Şu anda önizlemede olan GigJam-Office 365 kuruluşları için varsayılan olarak kapalıdır. Artık Office 365 yönetim merkezinde bulunan Hizmet ve eklentiler sayfasından doğrudan GigJam’ı etkinleştirebilir ve kuruluşunuzun GigJam’i kullanmasına izin verebilirsiniz.

clip_image008

Resim 04

Yeni Hizmet sağlık gösterge panosu önizleme müşterilerine sunuldu

Yeni Hizmet sağlık gösterge panosu, yöneticileri, kuruluşları için kişiselleştirilmiş yeni bir hizmet sağlık durumu bilgileri sunarak önizleme müşterilerine sunmaya başlamıştır. Gösterge tablosu, önemli işle ilgili kritik kesintileri ayırarak bunları iki kategoriye ayırır ve ilgili sorunları belirlemeyi kolaylaştırır. Olaylar ve bildirimler. Yeni bir özet görüntüleme, en alakalı ve kritik ayrıntıları düzenler ve etkilenen kullanıcı sayısını göstererek kuruluşunuz üzerindeki etkiyi hızlı bir şekilde anlamanıza olanak tanır. Bu, yöneticilerin hizmet olaylarının üstünde kalmalarına, dahili destek deneyiminizi geliştirmelerine ve Office 365 kullanıcı deneyimini geliştirmelerine izin verir.

Önizleme müşterilerinin geribildirimlerine dayanarak, yeni Hizmet kalitesi kontrol panelini daha da geliştirdi. Yeni bir derecelendirme seçeneği artık yöneticilerin Servis sağlık panosundaki her yazı bilgilerinin doğruluğuna ve kullanışlılığına ilişkin geribildirim sağlamasına olanak tanıyor.

clip_image010

Resim 05

Ayrıca, yöneticiler artık Ayrıntıları göster ‘i tıklayarak önceki yayınların tümüne erişim sağlayan her mesajın tam geçmiş görünümüne erişebilir.

clip_image012

Resim 06

Yöneticiler, artık son 30 gündeki tüm olayları ve önerileri görüntüleyen aranabilir bir geçmiş görünümüne de erişebilir.

clip_image014

Resim 07

Şubat 2017’de yeni kontrol paneli tüm Office 365 yöneticilerine sunmayı planlıyor.

Bu makalemizde Office 365 yönetim merkezine gelecek olan yeniliklerden bahsettik. Umarım faydalı bir makale olmuştur. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu