Haberler

Whatsapp Farklı Gizlilik Özellikleriyle Geliyor!

Anlık mesajlaşma ve haberleşme uygulamalarından olan Whatsapp, popülerliğini korumaya devam ederken birbirinden farklı özelliklerle gündeme geldi.

Whatsapp yeni dönem için hızlı adımlar atmaya başladı. Kullanıcılarının güvenliğine yönelik adımlar atan şirket, bu sefer spesifik olarak herkesin işine yarayacak şeyler sunmaya başlayacak. Gizlilik özelliklerini çeşitlendirmeye başlayan uygulama gruplar, ekran görüntüsü alma ve çevrimiçi özelliğini geliştirmeye başladığını açıkladı. Rakiplerine karşı büyük bir hızla gelişmeye devam eden markanın farklı sektörlere de girmeye başlayacağı da tahmin ediliyor.

Yeni gelecek gizlilik özellikleri için hareket geçen Whatsapp, seçenekleri ilk olarak Beta test aşamasında yayınlayacağını söyledi. Özellikler arasında bulunan ilk seçenek çevrimiçi olma sistemiyle alakalı. Bu sistem belirlediğiniz yani seçtiğiniz kişilere yönelik bir adım izlemektedir. İstediğiniz kişilere çevrimiçi durumunuzu gösterebilecek istemediğiniz kişilere ise göstermeyeceksiniz. Yani tamamen kendi keyfinize göre belirleyebileceğiniz bir durum olacak.

Seçenekler Yeni Dönem İçerisinde Yayınlanacak!

Whatsapp tarafından gelecek olan ikinci özellikse grup seçenekleriyle alakalı. Bu sistem şu ana kadar Whatsapp ve benzeri uygulamalarda olmayarak ilk olma fırsatını taşıyor. Artık gruplardan çıkış yaparken sadece grup yöneticisine bildirim gitmesi sağlanacak. Bunun yanında yayınlanana üçüncü özellikse ekran görüntüsü hakkında gerçekleşiyor. Ekran görüntüsü yeni gelecek güncellemede gönderdiğiniz resimler için alınamayacak ve bu belirli bir süre için geçerli olacak.

Geçtiğimiz günlerde getirilen yenilikle birlikte mesaj silme süresi de 60 saate kadar çıkarılmıştı. Bununla birlikte yeni gelecek olan güvenlik önlemleri kullanıcıların oldukça işine yarayacağı düşünülüyor.

Whatsapp’ın son zamanlarda yaşadığı düşüşler itibariyle farklı adımlar izlemeye başladı. Kullanıcılarının her daim güvenliğini sağlamaya çalışan sistem, ileri ki zamanlarda daha farklı güvenlik önlemleri alarak iletişimi pratik bir hale getirmeye çalışıyor. Yeni gelecek olan yeniliklerde ki üç farklı seçenekte önümüzdeki dönemde yayınlanacağı söylendi. Konu hakkında yeni açıklamalarda bulunan uygulama, rakiplerine karşı geliştirdiği sistemleri artırarak kullanıcıları etkilemek istiyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu