Haberler

FBI, AWS’ye Bombalı Saldırı Yapmayı Planlayan Kişiyi Tutukladı

FBI Perşembe günü Teksaslı bir adamı Ashburn, Virginia’daki Smith Switch Road’daki bir Amazon Web Services (AWS) veri merkezini hedef alan bombalı saldırıda “internetin yaklaşık % 70’ini kesmeyi” planladığı iddiasıyla tutukladı.

Mahkeme belgelerine göre 28 yaşındaki Pendley, Teksas’taki gizli bir ajandan patlayıcı olduğunu düşündüğü maddeler satın aldı. Fakat Perşembe günü FBI tarafından gözaltına alındı. Mahkemeden çıkan sonuç, Pendley’in teknoloji devlerinin veri merkezlerini hedef aldığını gösterdi.

FBI, ocak ayında MyMilitia web sitesinde milis üyeleri ve destekçileri tarafından örgütlenmek ve iletişim kurmak için kullanılan bir forum olan ‘Dionysus’ kullanarak şüphelinin planlarını ifşa etti.

Fbi ajanları, Ocak ayı sonlarında başka bir kaynaktan Pendley’in Signal mesajlaşma uygulamasını kullanarak iletişime geçtiğini ve bugün yapılan suç duyurusuna göre “internetin yaklaşık% 70’ini kesmek” amacıyla Amazon’un veri merkezlerine saldırmak için C-4 plastik patlayıcılar kullanmayı planladığını tespit etti.

Güçlü bir plastik patlayıcı olarak bilinen C-4 ile binayı yok etmek isteyen Pendley, internetin yaklaşık yüzde 70’ini yok etmek istedi. Zira hedef aldığı Ashburn bölgesi 100’ün üzerinde veri merkezine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca çok fazla bulut servisi yine bu bölgede saklanıyor.

Şubat ayında Pendley, Amazon’un Virginia merkezli AWS veri merkezinin “tesise önerilen giriş ve çıkış yollarını içeren” el yapımı bir haritasını kaynakla paylaştı.

Şüpheli Mart ayı sonunda patlayıcı tedarikçisi kılığına giren gizli bir FBI çalışanıyla tanışıyor. Pendley “tedarikçiye” FBI, CIA ve diğer ABD federal kurumları tarafından kullanıldığına inandığı sunucuları bombalamayı planladığını söylüyor.

Bir intihar bombacısı olmadığını dile getiren Pendley, yurtsever olduğunu ve tüm bunları ABD halkı için gerçekleştirdiğini ifade etti.

Amazon’un Virginia veri merkezini havaya uçurmayı planlamaktan suçlu bulunduğu takdirde Pendley 20 yıla kadar hapis cezası alacak.

ABD Başsavcı Vekili Prerak Shah; “Sanığın zarar vermeden önce atıl bir patlayıcı cihazla yakalanmasını sağlayan FBI ajanları ile inanılmaz derecede gurur duyuyoruz” dedi.

AWS Sözcüsü, planlanan saldırı hakkında aşağıdaki açıklamayı paylaştı.

“FBI’a bu soruşturmadaki çalışmaları için teşekkür ederiz. Personelimizin ve müşteri verilerimizin güvenliğini inanılmaz derecede ciddiye alıyoruz ve olası tehditler için çeşitli vektörleri sürekli olarak gözden geçiriyoruz.”

Kaynak:bleepingcomputer.com

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Microsoft Teams Rooms, Android Versiyonu İçin Yeni Özellikler Kazanıyor

Alibaba’ya Tekel Soruşturması! Rekor Ceza Kesildi

Amazon, Türkiye’deki faaliyetlerini genişletiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu