Forum

Laptop Sistem Yedeğ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Laptop Sistem Yedeğini Alma Hakkında

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
570 Görüntüleme
(@SelimUSTA)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese selamlar. Ufak bir sorum olacaktı , ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

 

Soru şu ; yeni alınan dizüstü bilgisayardaki harddiskin içinde bulunan , gerektiğinde tek tuşla sistemi ilk haline alabildiğimiz imajın , herhangi bir medyaya yada iso dosyasına nasıl dönüştürüleceğiyle alakalı olacak.

Olay şu ; Bir dizüstü bilgisayardaki hdd yi söküp ssd taktım. Hdd içindeki bahsettiğim kısmın orjinali de elimde bulunsun diye oradaki veriyi ( laptopun Disk yönetiminde noname partitionda bulunan ilk günkü sistemini ) herhangi bir dvd ye yazmak yada iso halinde kaydetmek.

Bunu hangi programla yapabiliriz , yada yapabilir miyiz ?

( Bahsettiğim şey Casper yada muadil bir programla Clone Disc yapmak değil arkadaşlar.. Laptopun orjinal sistemini bir dvd ye alıp , gerektiğinde orjinal halini yüklemek. Aslında W10 orjinali var elimizde , 8.1'den yükseltilmiş olarak. Konu çok önem arzetmiyor , ancak yapabiliyorsak bilmek istedim. Görüşmek üzere.. )

 

 
Gönderildi : 25/11/2016 14:38

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

Makinanın Marka modeli nedir?

HP Probook/elitebook serisi bir makina ise HP'yi arayarak kurulum medyalarının gönderimini isteyebilirsiniz. Ayrıca HP'de dahil bir çok makinda recovery medyaları oluşturabilirsiniz.

Orjinal diski makinaya geri takıp sistemi açın. Mutlaka recovery medyası oluşturmanıza izin verecektir. Hatta bazı makinalarda ilk kurulumdan sonra bunu hatırlatıcı uyarılar çıkıyor.

 
Gönderildi : 25/11/2016 15:14

(@alikucuker)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

cevabı bu linkte 

Forum kuralları gereği link silinmiştir, benzer bilgi 4000 e yakın makale barındıran ÇözümPark içerisinde varken başka bir forum linki vermek uygun değildir.

https://www.google.com.tr/?gfe_rd=cr&ei=0gdMWMaKMOrf8gfDqrKIAw&gws_rd=ssl#q=disk+klonlamak+site:cozumpark.com

 
Gönderildi : 10/12/2016 14:35

Paylaş: