Haberler

Samsung, CES 2023’te Yeni Ürünlerini Tanıttı

Teknoloji dünyasının kalbi Las Vegas’ta düzenlenen Consumer Electronics Show (CES) fuarında atıyor. Bugün başlayan etkinlikte Samsung, yeni ürün ve geliştirmelerini tanıttı. Detaylar haberimizde.

Samsung CES 2023

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, 5 ila 8 Ocak tarihleri arasında düzenlenen CES 2023 fuarında yeni ürün ve geliştirmelerini tanıttı. Etkinlikte Samsung Galaxy A14 5G akıllı telefon, Samsung UDR 2000 nit OLED ekran ve SmartThings Station kablosuz şarj cihazı gibi yenü ürünler tanıtılırken şirketin gelecek planlarına da yer verildi.

Samsung Galaxy A14 5G tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı

Samsung’un 2023 yılında piyasaya süreceği ilk akıllı telefon Samsung Galaxy A14 5G oldu. Giriş ve orta segmente hitap eden model, A12 ve A13 modellerinin yeni sürümü niteliğinde. Samsung’a ait Exynos 1330 işlemciden güç alan Samsung Galaxy A14, 4 GB RAM bellek ve 64 GB dahili hafızaya sahip. 6.6 inç büyüklüğünde ve 90 Hz ekran tazeleme hızı sunan FHD+ LCD telefon, kutusundan Android 13 güncellemesiyle birlikte çıkacak. Samsung, bu modele 4 yıl boyunca güvenlik güncellemesi verileceğinin sözünü de verdi.

Samsung Galaxy A14 5G kamera özelliklerine bakıldığında ön kısımda 13 MP çözünürlüğünde bir özçekim kamerası, arka kısımda ise 50 MP çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip ana kamera, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik kamerası yer alıyor. 5.000 mAH pil değerine sahip telefon, 15W hızlı şarj desteği sunuyor.

Samsung Galaxy A14 5G, ABD pazarında 12 Ocak’tan itibaren satılmaya başlayacak. Nisan ayı itibariyle ise global pazarda satışına başlanacak. Samsung Galaxy A14 5G fiyatı ABD için 199 dolar, Avrupa pazarı içinse 229 Euro olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıl en çok satılan akıllı telefonlar sıralamasında Samsung Galax A12’nin yer aldığı düşünüldüğünde, o modelin devamı niteliğindeki A14’ün de önemli satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Samsung UDR 2000 sertifikalı OLED ekranı tanıttı

Güney Koreli şirket, Samsung Display markası altında ekran teknoloji geliştiriyor ve üretimlerini farklı markalara pazarlıyor. Akıllı telefon pazarında birincil rakipi Apple ve elektrikli otomobil devi Tesla da Samsung Display’den ekran satın alan şirketler arasında. Samsung, bugün CES 2023 fuarında UDR 2000 sertifikasına sahip OLED ekranını tanıttı. Akıllı telefonlara yönelik bu ekran, 2000 nite kadar parlaklık sunuyor. Bu da ışık, canlılık ve görüntü kalitesi ile daha iyi bir HDR deneyimi sunuyor.

CES 2023’ün ilk gününde tanıtılan Samsung ürünleri

Consumer Electronics Show (CES) 2023 etkinliğinin ilk gününde Samsung, Galaxy A14 5G model akıllı telefonu ve 2000 nite kadar parlaklık sunan OLED ekranının yanı sıra SmartThings Station isimli bir kablosuz şarj istasyonu tanıttı. Minimal bir tasarıma sahip olan platform, SmartThings ve Matter desteğine sahip tüm elektronik ürünleri şarj edebiliyor. Cihazın kendisi ise 15W gücünde hızlı şarj edilebiliyor. Samsung bu ürünü Şubat ayı itibari ile piyasaya sürecek. Ürünün Türkiye pazarında da satılması bekleniyor.

Samsung’un bir diğer geliştirmesi de mikroplastik üzerine. Sentetik kıyafetlerden dökülen mikroplastik parçaları toplayan bir çamaşır makinesi geliştiren şirket, kendi ürettiği çamaşır makineleri için de mikroplastik dökülmesini minimuma indirgeyen özel bir mod ekliyor.

Siz de Samsung’un tanıtımını yaptığı yeni ürünleri ve geliştirmeleri hakkında görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu