Forum

Domaindeki tüm...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Domaindeki tüm userların server üzerinden internet default pagelerini değiştirme

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,600 Görüntüleme
(@KenanKuralay)
Gönderiler: 161
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Tam olarak başlığını bulamadığım için soruyorum.  Domain bünyesindeki tüm kullanıcıların internet default açılış adresini serverdan değiştirmek istiyorum.  Nasıl yapabileceğim hakkında makele vb. dökümanlara yönlendirebilirmisiniz.

 

Teşekkürler

 
Gönderildi : 04/08/2010 20:18

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,


Server üzerinde group policy üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz.Kullanıcıları bir ou altında toplamak daha sağlıklı olacaktır.Bunu computer veya user düzeyinde yapmak size kalmış fakat user düzeyinde olması daha mantıklı.


 

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 04/08/2010 20:25

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Ben Windows Server 2003 bir dc de bu işlemi script kullanarak yapıyorum. Bunun için öncelikle bir registry dosyası hazırlamalıyız. İçeriği aşağıda ki gibi olan dosyayı homepage.reg edıyla kayıt edelim.

REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main]
"Start Page"="http://www.google.com"

Ardından bu reg dosyasını çalıştıracak aşağıda ki kodu içeren bir batch dosyası oluşturalım ve homepage.bat olarak kayıt edelim.

regedit.exe /s /y homepage.reg

Group Policy konsolumuzu açalım ve oluşturduğumuz policy mizde User Configuration--> Windows Settings--> Scripts (Logon/Logoff) bölümüne gelip sağ tarafta ki Logon seçeneğini çift tıklayarak açalım. Açılan pencerede Show Files butonuna tıklayalım ve az önce oluşturduğumuz iki dosyayı açılan pencereye kopyalayalım. Pecereyi kapattıktan sonra Add butonuna tıklayalım ve açılan pencerede Browse diyerek az önce kopyaladığımız iki dosyadan homepage.bat olanını seçelim. Pencereleri OK diyerek kapatalım.

Bu işlemlerin ardından policy nin bağlı olduğu tüm organizasyon ya da ou da ki kullanıcılar oturumlarını açtıklarında ilgili script çalıştırılacak ve kullanıcıların internet explorer ana sayfaları değiştirilecektir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 04/08/2010 20:31

(@KenanKuralay)
Gönderiler: 161
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Aynı işlemi 2008 serverda yapabilirmiyim ?

 
Gönderildi : 04/08/2010 20:52

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Hatta bir seçeneğimiz daha var bu konu ile ilgili;

  • 2008 dc nizde dilerseniz script i kullanırsınız dilerseniz de (bu seçenek 2003 de de var) yine oluşturduğunuz policy de User Configuration--> Policies--> Windows Settings--> Internet explorer maintenance bölümünde ki URLs bölümünü seçelim. Sağ taraftaki seçeneklerden Important URLs e çift tıklayalım ve en üstte bulunan "Customize Home page URL" kutusunu işaretledikten sonra alt bölüme dilediğimiz sayfayı yazalım. Ok diyerek pencereeyi kapatalım.
  • Bu seçeneğimiz de ise yine User Configuration--> Preferences--> Control Panel Settings--> Internet settings bölümüne gelelim. Internet settings esağ tıklayarak New seçeneği üzerine gelirsek burada Internet explorer 5,6 ya da 7 versiyonları için ayarlama yapabiliriz. Burada İnternet Explorer 7 yi seçelim ve karşımıza gelen ekranda home page in adresini yazarak OK diyelim ve kapatalım.

Yukarıda ki seçeneklerden birisini policy nize uyguladığınızda bu policy den etkilenen kullanıcılarınızın internet explorer home page ayarları otomatik olarak değiştirilecektir.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 04/08/2010 22:34

(@KenanKuralay)
Gönderiler: 161
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cevap için teşekkürler,

policy 'e uygulayıp tüm kullanıcılarda default page yaptım fakat kullanıcılar istediği gibi bu default page sayfasını değiştirebiliyorlar, ben değiştirmelerini istemiyorum.  Home page seçeneği aktif görünmesin istiyorum, bunu nasıl yapabilirim..

 

Saygılar,

 

 
Gönderildi : 05/08/2010 03:34

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Günaydın,


Computer’e uygulamak için;
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
Burada yeni bir Dword oluşturun Adı HomePage olsun.  Zaten varsa yenisini oluşturmaya gerek yoktur burada bulunan HomePage isimli anahtarın değerini  1 yaparsanız buraya kullanıcının girişi engellenir 0 yaparsanız değeri (ana sayfayı)değiştirebilirler.


Aktif User’a uygulamak için;
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel
Yukarıdaki anahtarın aynısını bu bölüm altınada oluşturabilirsiniz.


Şimdi bir mail geldi bu sebeple mesajı düzenledim yeni bir mesaj olsun istemedim, orada ie 8.0 üzerinde gp ile yapabileceginiz ayarlardan bahseden bir ingilizce makale var. bir göz atın isterseniz.


http://windowsteamblog.com/windows/b/springboard/archive/2010/07/13/understanding-group-policy-settings-in-internet-explorer-8.aspx


Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 05/08/2010 11:10

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Bunu da yine Group Policy yardımıyla yapabiliriz. Group Policy konsolunda az önce home page için oluşturmuş olduğumuz policy mizi açalım ve User Configuration--> Policies--> Administrative Templates--> Windows Components--> Internet Explorer bölümüne gelelim. Sağ tarfta ki seçeneklerden "Disable changing home page settings" ayarını enabled durumuna getirip buraya home page i girerek hem home page i sabitlemiş olursunuz (kullanıcıların minimum internet explorer 7 kullanıyor olmaları gerekir) hem de kullanıcılar tarafından değiştirilmesini engellemiş olursunuz.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 05/08/2010 12:08

(@KenanKuralay)
Gönderiler: 161
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkürederim yardımlarınız için, çok işime yaradı.  Sayenizde yaptım..

 

 

iyi çalışmalar,

 

 
Gönderildi : 05/08/2010 13:38

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 05/08/2010 14:22

Paylaş: