Forum

"Unable to cop...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

"Unable to copy file" hatası -- C#

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
5,569 Görüntüleme
(@FatihDemir)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar 

Normalde çalışan ve hiçbir sorun çıkarmayan Visual Studio 2008'de hazırladığım bir C# programı, bir süre sonra böyle bir hata vermeye başladı: 

Unable to copy file "obj\Debug\DenemeDevam.exe" to "bin\Debug\DenemeDevam.exe". The process cannot access the file 'bin\Debug\DenemeDevam.exe' because it is being used by another process. 

Nette ve özellikle msdn forumlarında aratmama rağmen kesin bir çözüm önerisi bulamadım. Bu hatayla karşılaşan ve bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı acaba? Ne olduğunu bilmediğimiz bir hata yüzünden yarı yolda kalacağız..   

 
Gönderildi : 30/05/2009 23:48

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. Fatih Demir,


Programlamadan çok fazla anlamam ama hata kodunda bu exenin bir kopyasının çalıştığını ve bu nedenle ikinci bir kopyasının açılamadığından bahsetmektedir. Veya bu exe başka bir programla birlikte çalışıyor durumda olduğundan dolayı çalışamadığını göstermektedir.


Bu durumda görev yöneticisinde bu exenin çalışıp çalışmadığının kontrollerini yapmanızı tavsiye edeceğim.

 
Gönderildi : 30/05/2009 23:54

(@FatihDemir)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler. Ben de görev yöneticisinden hataya sebeb olan exe dosyasını sonlandırmayı düşündüm  ama, "veri kaybı olabilir" uyarısı veriyor ve bu beni korkutuyor.. : ) Yine de projeyi yedekleyip denemek lazım sanırım.

 
Gönderildi : 31/05/2009 00:12

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Rica ederim.  


Bu riske girip girmemek tamamen size kalmış bir durum. Burada bu exe çalışırken bir veri kaydı yapıp yapmadını bilmek önemlidir. Eğer o anda veri kaydı yapıyorsa o veri muhtemelen yapılamayacaktır. Size bu nedenle uyarı vermektedir.


 

 
Gönderildi : 31/05/2009 00:31

(@FatihDemir)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bu şekilde bir çözümün kalıcı ve kesin olup olmadığını bilmemekle beraber, şu anda sorun yok ve çalışıyor.. Sadece görev yöneticisinden denemedevam.exe'yi sonlandırdım.. 

 
Gönderildi : 31/05/2009 02:26

Paylaş: