Haberler

Yuvarla, Papara tarafından satın alındı

Papara, sivil toplum kuruluşları için kaynak oluşturan Yuvarla’yı satın aldığını duyurdu. Bu satın alma ile birlikte Türkiye’de ilk kez bir sosyal girişimin satışı yapılmış oldu. Yuvarla girişimi ve Papara tarafından kullanımı hakkında detaylar haber içeriğimizde.

Papara tarafından paylaşılan Yuvarla videosu

Sosyal bir girişim olan Yuvarla, toplum yararına hizmet veren kurumlar için kaynak oluşturuyordu. Papara, bu girişimi satın aldı ve kendi sistemine entegre etti. 13 milyondan fazla kullanıcı olan Papara, yuvarla sayesinde 20’den fazla kuruluşa bağış yapılmasına önayak olacak.

Papara aracılığı ile bağış ve bağışçı sayıları artacak

Papara CEO’su Emre Kenci Yuvarla’nın satın alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yatırım ile birlikte Papara’nın bağış özelliğini güçlendirmek istediklerini belirten Kenci bağış ve bağış sayısında artış ortaya çıkacağını söyledi. Emre Kenci’nin açıklamaları şu şekilde;

“Bu satın almayla birlikte ‘Bağış’ özelliğimizi güçlendirmeyi, daha fazla STK’ya ulaşmayı, hızlı ve sürekli bir bağış kanalı oluşturmayı, bağış tutarlarını artırmayı, Yuvarla’nın ise daha büyük bir kitleye ulaşmasını hedefliyoruz. Yuvarla’yı satın almamız ülkemizdeki girişimcilik ekosistemi için de bir ilk. İlk kez bir sosyal girişim satın alınıyor. Papara olarak sosyal girişimcileri sonuna kadar desteklemekte kararlıyız. Bu konuda büyük bir adım attığımıza inanıyoruz.”

Yuvarla’nın kurucuları olan Erdi Yerebasmaz ve Emre Danacı’da insanlar için küçük görünen rakamların milyon liralık bağış hacmine dönüşmesine vesile olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundular;

“Tehdit altındaki doğal yaşamdan kadına şiddete, insani yardımdan nitelikli eğitime kadar günümüzün önemli sosyal sorunlarına çözüm bulmaya çabalayan sivil toplum kuruluşlarına yardım etmek için kolektif bir destek gerekiyor. Sosyal etki yaratmak konusundaki heyecanımızı Papara’nın da paylaştığını görmek bizi mutlu etti ve bu satışın zeminini oluşturdu. Papara ve Yuvarla’nın yollarının kesişmesi Yuvarla için oldukça önemli bir gelişme. Papara’nın 13 milyonu aşkın kullanıcısı ve iletişim kaynakları, Yuvarla’nın daha fazla kullanıcıya ve daha fazla bağışçıya ulaşması için kullanılacak. Birlikte çok daha fazla STK’ya ulaşacağız.”

Papara Yuvarla nasıl kullanılır?

Papara kartlar ile yapılan alışverişleri kapsayan sistem küsüratlardan kalan miktarın bağışlanması mantığı ile çalışıyor. Örneğin Papara kart ile 19.90 TL tutarında bir alışveriş yapıldığında kalan 10 kuruş önceden seçilen bir kuruma bağışlanıyor.

Papara Yuvarla uygulama görseli

Papara Yuvarla aktif etme işlemi için Ödemeler menüsünden Bağış seçeneği, sonrasında da Yuvarla seçilmeli. Açılan pencerede bağış yapmak istenilen kurum belirlendiğinde her alışverişinizin ardından otomatik olarak küsüratlar bağışlanacaktır. Özelliği dilediğiniz zaman aktif edip dilediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Binance “TL” Kullanımı Hakkında Duyuru Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu