Haberler

Android Kullanıcıları DuckDuckGo ile Uygulama Takibini Engelleyebilecekler

DuckDuckGo’nun Android uygulamasına gelen yeni “Uygulama Takip Koruması” açık betaya ulaştı. Özellik ile Android kullanıcıları 3. parti takip yazılımlarını yüklü bütün uygulamalarında engelleyebilecekler.

DuckDuckGo’nun Android uygulaması güvenlik odaklı bir internet tarayıcısı, arama motoru ve veri koruma aracı. DuckDuckGo Google Play üzerinden 10 milyon defa indirilmiş. Kendisi sayısız gizlilik özelliğine sahip. Bu özellikler arasında arama gizliliği, saklı takip engelleme, mail takip koruması, oto-HTTPS ve tek dokunmada geçmiş temizlemesi bulunuyor.

Uygulama Takip koruması (App Tracking Protection) mobil işletim sisteminin tamamında gizliliği arttırmayı hedefliyor. Özellik ile Android kullanıcıları hangi uygulama takipçilerinin engellendiğini görebiliyor. Aynı zamanda uygulamaların ne tür verileri hedeflediğini de gözden geçirebiliyorlar.

Engelleme işlemi sürekli güncellenerek büyüyen bir listeye dayanıyor. Bu bilinen tracker’lar listesi, kullanıcının seçimlerinden bağımsız şekilde, uygulamaların bildirim ile sunduğu izinlerden ayrı olarak çalışıyor.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu