Haberler

Microsoft Entra Connect V1 Destek Dışı Kalıyor!

Microsoft Entra Connect (Azure AD Connect), Microsoft’un kimlik senkronizasyon için kullandığı hizmet aracı olarak tanımlanmaktadır ve kuruluşlar On-Premises AD üzerinden Microsoft Entra’ya obje senkronizasyonu yapmak için kullanmaktadır.

Eski bir sürümü kullanmaya devam etmek, kesintilere, güvenlik sorunlarına ve genel olarak düşük bir hizmet kalitesine neden olabilir.

Ağustos 2021’de Microsoft Entre (Azure AD Connect) V1 için EOL duyurusu yapıldı ve 31 Ağustos 2022’de V1 sürümleri destek dışı kaldı.

1 Ekim 2023’den itibaren Microsoft Entra, Microsoft Entra Connect (Azure AD Connect) V1 sunucularından gelen istekleri kabul etmeyecek ve senkronizasyon işlemleri gerçekleşmeyecektir.

Microsoft Entra Connect (Azure AD Connect) V1 sürümünü kullanıyorsanız, 1 Ekim 2023’den önce Cloud Sync veya Entra Connect V2 sürümüne geçiş yapmanız gerekmektedir.

  • Öncelikle kullanmakta olduğunuz Microsoft Entra (Azure AD Connect) sürümünü kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • V1 sürümünü kullanıyorsanız In-Place Upgrade veya Swing Migration planlaması yapmanız gerekmektedir.

Microsoft Entra Connect (Azure AD Connect’in) yeni sürümüne geçmek, sadece zorunlu bir adım değil, aynı zamanda daha stabil, güvenli ve etkili bir kimlik senkronizasyon hizmeti sağlama fırsatıdır.

Azure AD Connect Kurulum ve Yapılandırma – ÇözümPark (cozumpark.com)

Azure AD Connect Sync vs Azure AD Connect Cloud Sync – ÇözümPark (cozumpark.com)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu