Haberler

WhatsApp Web, Sesli ve Görüntülü Arama Yeteneklerine Kavuşuyor

COVID-19 salgınıyla birlikte görüntülü görüşme kullanımında büyük bir artış yaşanmasıyla; Facebook, Google Meet, Zoom gibi platformlar bu durumdan tam anlamıyla yararlandılar. WhatsApp, salgının başlangıç evresinde grup çağrı sınırını 8 kişiye yükseltmişti. Mobil tarafta rakipleriyle rekabeti sağlamayı başaran WhatsApp; masaüstü versiyonunda ise rakiplerinin gerisinde kalmayı sürdürdü. WhatsApp, mobil istemcilerde yıllardır bulunan iki özellik olan sesli ve görüntülü görüşme desteğini nihayet web sürümüne de getiriyor. WABetaInfo tarafından yapılan paylaşımda, web/masaüstü istemcisine (sürüm 2.2043.7) yönelik yeni bir güncellemenin ayrıntılarına ulaşıldığı ve sesli/görüntülü arama özelliği henüz geliştirme aşamasındayken çalıştırılabildiği belirtildi.

WhatsApp Web, mobil sürüm ile eşitliği sağlıyor

WhatsApp Web üzerinden çağrı alındığında, aramanın kabul edilmesine veya reddedilmesine olanak tanıyan bir açılır pencere beliriyor. Çağrının kabul edildiği esnada daha küçük bir pencere daha beliriyor ve mikrofonun sesini ve kamerayı açıp-kapatma gibi kontrollere erişim sağlanabiliyor.

Sesli ve görüntülü aramalar Android ve iOS için WhatsApp’ta uzun yıllardır mevcut. Söz konusu özelliklerin web sürümüne getirilmesinde oldukça geç kalındığını rahatlıkla söyleyebiliriz. COVID-19 salgını nedeniyle çok sayıda insan evden çalıştığından, bilgisayarda daha fazla zaman geçiriliyor. Söz konusu özelliğin WhatsApp Web kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlayacağı aşikar.

Kaynak

Bunlarda İlginizi Çekebilir

eSIM, Vodafone İle Kullanıma Sunuldu

Instagram Kullanıcılarına Para Kazanma Özelliği Getiriyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu