Haberler

Microsoft, Cortana’yı iOS ve Android Platformlarından Çekti

Cortana sesli asistan, iOS ve Android işletim sislemlerine veda edecek

Microsoft, iOS ve Android için Cortana uygulamasına son verdi. Microsoft’un kendi Surface Kulaklıkları da dahil olmak üzere birden fazla cihazda Cortana desteğini sona erdirmek için yapılan bir dizi hareketin en sonuncusu sesli sanal asistanın iki işletim sisteminden de çekilmesi oldu. iOS ve Android için Cortana uygulaması artık desteklenmemekte ve Microsoft, uygulamayı hem App Store’dan hem de Google’ın Play Store’dan kaldırdı.

MacRumors tarafından tespit edilen bir destek notunda, “Temmuz ayında duyurduğumuz gibi, Cortana bir üretkenlik asistanı olarak gelişimine devam ederken, Android ve iOS’ta Cortana uygulaması desteğini yakında sona erdireceğiz” ifadeleri kullanılıyordu. “31 Mart 2021 itibarıyla, oluşturduğunuz Cortana içeriği (hatırlatıcılar ve listeler gibi) artık Cortana mobil uygulamasında çalışmayacak, ancak yine de Windows’ta Cortana üzerinden erişilebilir olacak.” Cortana anımsatıcıları, listeleri ve görevleri artık Yapılacaklar (To Do) uygulamasında bulunacak.

Windows CEO’su Cortana’yı, Alexa ve Google Asistan’ın rakibi olarak görmüyordu

Microsoft, iOS ve Android için Cortana’yı ilk olarak Aralık 2015’te piyasaya sürmüştü. Uygulama, başlangıçta Windows 10 PC’leri ve cep telefonlarını bağlamak için tasarlandı, ancak büyük bir yeniden tasarıma rağmen ilgi görmedi. Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin diğer dijital asistanlarla rekabet etmede yaşadığı zorlukları birkaç yıl önce fark etti ve Microsoft’un Cortana’yı, Alexa ve Google Asistan’ın rakibi olarak görmediğini ortaya çıktı.

Microsoft bir zamanlar Cortana ile çalışan buzdolapları, ekmek kızartma makineleri ve termostatlarla dolu bir gelecek vadetmişti. Bu rüya, ilk ve tek Cortana konuşmacısının Microsoft’un dijital asistanını kaldırmasıyla bu ayın başlarında sona erdi. Cortana destekli GLAS termostatı gibi diğer cihazlar da artık Microsoft’un dijital asistanı tarafından desteklenmiyor.

Yine de Cortana tamamen bitmiş değil. Microsoft, konuşmaya dayalı yapay zekada hâlâ gelecek görüyor ve şirket, Cortana’yı Microsoft’un kurumsal odaklı çözümlerini iyileştirebilecek bir yardımcı olarak yeniden konumlandırmaya çalışıyor.

Kaynak: theverge.com

Diğer Haberler

Deloitte Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri Raporu açıklandı
Bankacılıkta ıslak imza zorunluluğu resmi olarak kalktı
Microsoft, Artırılmış Gerçeklik Gözlüklerini Orduya Satacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu