Haberler

Go 2020’nin En Popüler Kodlama Dili Oldu

Google’ın programla dili Go, günden güne popülerlik kazanmaya devam ediyor. Birçok geliştirici, Google’ın büyük sistemler için geliştirdiği Go’yu öğrenmek için çabalıyor.

HackerEarth tarafından yapılan ve 76 ülkeden 16,655 geliştiricinin katıldığı bir ankete göre, deneyimli kodcuların %32’si Go öğrenmek isterken sadece %24’ü Python’a ilgi duyuyor. Go şu anda Google, Netflix, American Express, Salesforce, IBM, Target, Twitch, Twitter, Uber ve Dropbox gibi büyük isimler tarafından kullanılıyor. Tabi bu tarz firmalarda çalışmak birçok yazılımcı için cazip geliyor.

Go üzerine 2019 yılında yapılan bir ankete göre en sık kullanım alanları şöyle:

1.       Web geliştirme

2.       Veri tabanı geliştirme

3.       Network programlama

4.       Sistem programlama

5.       DevOps

Go kullanan kodcular arasında en yaygın kod editörü ise Microsoft Visual Studio Code (VS Code). Şimdilik Go dışında popülerliği yüksek olan diğer diller arasında Kotlin, JavaScript, Bash/Shell/PowerShell, Typescript, Scala ve R bulunuyor. GitHub ve Stack Overflow üzerinden analiz yapan RedMonk’un çıkarımlarına göre, Go en yaygın 14. kodlama dili. En başta ise JavaScript, Pyhton ve Java geliyor.

HackerEarth’ün anketi, yazılımcıların çalışma performansı ve mutluluk seviyelerine de değiniyor. Örnek olarak yazılımcıların %70’i maksimum performans için daha az toplantı istiyorlar. Bunun yanında birden fazla monitör, gün boyu kahve ve yemek, kulaklık takarken rahatsız edilmemek ve düzenli çalışma alanı da istiyorlar. Farklı sektörlerde çalışan yazılımcılar için bir mutluluk indeksi çıkaran HackerEarth’e göre, çok uluslu şirketlerde çalışan yazılımcıları %70’i işini sevmiyor. Daha büyüme aşamasında olan startuplarda çalışan %14’lük kesim de hiç mutlu değil. Küçük ve orta boyutlu şirketlerde çalışanların ise sadece %7’si mutsuz.

Yazılımcıların en çok değer verdiği şeylerin başında iyi kariyer, teknik zorluklar, ilginç projeler ve tazminat geliyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu