Haberler

EDB, 2ndQuadrant’ı Satın Alarak PostgreSQL’ın En Büyük Destek Sağlayıcısı Oldu

PostgreSQL projesinin en önemli katkı sağlayıcılarından olan EDB, İngiltere merkezli 2nd Quadrant firmasını satın aldı. Bu anlaşma dünyanın en önemli ve en iyi PostgreSQL uzmanlarını bir araya  getirmiş oluyor.

Kurumsal firmaların veri merkezlerinin, bulut ve hibrit ortamlarının modernizasyon stratejilerinde PostgreSQL önemli bir yer tutmaya başladı. Kurumsal firmaların PostgreSQL ürünleri ile ilgili destek almak için yetişmiş kadrolara ihtiyacı artmaya devam ediyor. Bu ortaklık kurumsal firmalar açısından çok önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor.

2nd Quadrant CEO’su Simon Riggs ve EDB CEO’su Ed Boyajan yaptıkları açıklamalarda bu birleşme sonucu bir araya gelen bu yetenekli ve müşteri odaklı ekibin sürekli büyüyen PostgreSQL pazarına önemli katkıda bulunacaklarını belirttiler.

Postgres’in yaratıcısı MIT profesörü Michael Stonebraker yaptığı açıklamada EDB ve 2ndQuadrant ortaklığının şaşırtıcı bir gelişme olduğunu ve Postgres için önemli bir kilometre taşı olacağını belirtti.

Ortaklık EDB CEO’su Ed Boyajan liderliğinde çalışmalarına devam edecek. 2nd Quadrant CEO’su Simon Riggs veritabanı öncüsü olarak PostgreSQL ile ilgili teknoloji stratejilerinin belirlenmesi ve geliştirmeler ile ilgili önemli rol oynamaya devam edecek.

Birleşme ile ilgili notlar

  • Birleşme sonucunda 26’sı PostgreSQL projesine katkı veren uzmanlar olmak üzere topam 500’ün üzerinde çalışan sayısına ulaşıldı.
  • %25’i Fortune 500 şirketlerinden olan 5000’in üzerinde müşteri
  • Merkez ofisi Bedford Massachusetts olan ve Avrupa ile Asya’nın çeşitli ülkelerinde ofisleri bulunan global bir şirket haline gelindi. Ofis bulunan ülkeler arasında İngiltere, İtalya, Hollanda, Almanya, İspanya, Hindistan, Japonya, Kore, Avustralya ve Singapur bulunuyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu