Forum

Fortigate 110c IP y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate 110c IP yapılanması ve internet bağlantısı hakkında

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
737 Görüntüleme
(@MelihMERCAN)
Gönderiler: 59
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Fortide iplerim ve adreslerim tanımlı ve gruplamada bulunmakta ipler pclere manuel bağlanıyor 10.0.x.x şeklinde ortalama 50 pc var 2adet internet de bulunmakta.

Sorunumun ilki şu ağ bağlantımda manuel girdiğim ipler çakışma olmadığı halde netten düşüyor, fakat ağ bağlantısı var. İpleri değiştirdiğimde internet geliyor. Fortiden de bu pc nin ipsini düzenledikten sonra internette bulunuyor forti kurallarıda çalışmaya devam ediyor. Birkaç pcimde bu sorunu yaşadım. Hatta ip değiştirip eski haline geri aldıktan sonra net geri geliryordu.

İlk soruna bir çözüm olsun diye Fortiden DHCP kurduk ipleri otomatik versin ve belirlenen iplerde kurallı bir şekilde internete girsin diğer iplerde internet bağlanamasın gibi bir çözüm oluşturmaya çalıştık. Fakat olmadı. Şuan eski haline geri aldım ve halen belirlenen iplerde internet kapalı gözüküyor.

Nasıl bir yol izlemeliyim.

İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 18/12/2010 14:06

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Melih Bey,


Bu sorunu yaşadığınız pclerden tracert ile nerelerden geçtiğini bir kontrol eder misiniz ? Bakalım nerede takılı kalıyor. Eğer firewallda takılı kalıyorsa bir kural yazın bu ipler için gruptan çıkarın ve en üstte koyun bu kuralı o zaman sorun devam edip etmediğine bakınız. Bazen session sayısı aşılınca takılma yapabiliyor ben rastladım bu tarz bir sıkıntıya. Bu yönde bir kontrolleri yapıp geri bildirim yapınız lütfen.

 
Gönderildi : 20/12/2010 04:52

(@MelihMERCAN)
Gönderiler: 59
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Firewall da dhcp yi kapatıp eski haline getirince durum düzeldi organize içerisinde internet düşüklüğü ve elektiriksel dalgalanmalar da olduğundan dolayı switchlerden kaynaklı problem olarakda düşündük ama farklı birşey var şuan bir problem yok ve sorun kalktı ortan ilginç birşey aceba firewall mu yaptı bilemiyorum.. İlginiz için teşekkürler Rafet Bey eğer bir daha aynı sorunu verirse deneyeceğim.

 
Gönderildi : 28/12/2010 18:21

(@Ali_Kaya)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Aynı sorun bende de var. Fortigate 110c ( Firmware Version: v4.0 Mr3) tarafında DHCP etkin durumda IP'ler Unlimited olarak işaretli. Sanırım o yüzden ip rezervation kısmını da aktif edemiyorum. Sorunuma gelince.

Bazı ipler nete çıksın diğerleri çıkmasın istiyorum. İnternete çıkmasını istediğim bütün ipleri tanıttım. Bunlardan bir group oluşturdum. Şu an iti barı ile bütün herkes internete çıksın olarak işaretli iken sorun yok her kes çıkabiliyor. A all olarak seçili olan policy kuralını ayarlamış olduğum gruba çektiğim zaman bazı ipler nete çıkmıyor. Ama bazı siteler açılıyor milliyet gibi mesela ama google girmiyor.

 

Bu sorunu nasıl aşabilirim. 

 
Gönderildi : 24/01/2012 12:53

Paylaş: