Forum

Exchange ve Global ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange ve Global Catalog problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
411 Görüntüleme
(@evrenabda)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba DC ye ek olarak kurduğum ADCme Exchange Server kurdum ve tüm rolleri DC'den çektim Global Catalog olarakta ADC'yi yetkilendirdim fakat Exchange Server Global Catalog olarak ADC'mi seçtikten sonra servisleri start etmiyor tekrar dc'yi Global Catalog yapınca çalışmaya başlıyor. Bir türlü çözemedim bu problemi amacım dc'yi kaldırıp yeni adc ile devam etmek fakat bu problem yüzünden kaldıramıyorum. Bu konuda yardım edermisiniz.

 
Gönderildi : 20/11/2008 22:59

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar Evren Bey,


Exchange System Manager içerisinde Recipient Update Service altinda Enterprise Configuration ve Domain Configuration Properties'inde Domain Controller olarak yeni kurulan ADC'yi gosterin.


Yeni kurulan ve rolleri aldiginiz ADC uzerinde DNS Servisinin de kurulu olmasi gerekiyor. Ve DNS içerisinde Active Directory Integrated Zone olarak mevcut zone bilgilerinin replikasyon yapilmis olmasi gerekiyor. Ve bu rolleri aktardiginiz DC için TCP/IP ayarlarinda DNS olarak kendi ip adresini gosterin.


 Bir de bu yeni ADC uzerinde asagidaki registry adresinde :


HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\LSA


altindaki   RestrictAnonymous:REG_DWORD  anahtarinin degerinin  1 olarak ayarlayin.


Ve tekrar kontrol edin.


Eger sonuç alamazsaniz Event Loglara dusen bir hata varsa, bunu gonderirseniz daha net ve kesin cozume gidebiliriz.


iyi calismalar,


 


Mesut ALADAG


Technology Director


Microsoft Certified Trainer


www.ITSTACK.com.tr | www.mesutaladag.com | www.cozumpark.com


 

 
Gönderildi : 21/11/2008 01:36

(@evrenabda)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam öncelikle eski bir öğrenciniz olarak cevabınız için teşekkür ederim. Dns için dediklerinizi önceden yapmıştım diğer önerilerinizide yaptım fakat servisler malesef başlamadı dediğiniz işlemleri yaparken ufak bi kaç ayrıntı söyleyeyim hocam. Recipient Update Service içerisinde domain controlleri değiştirmek istediğimde browse yapamıyordu ancak global catalog görevini eski dc ye verdiğimde browse yapabilip yeni dc'yi seçebildim acaba bir dns problemi olabilirmi düşüncesiyle dnsi yeniden yükledim fakat bir sonuca ulaşamadım eventdan verilen hata aşağıdadır hocam.Saygılarımla.


 


Source:MSExchangeSA


Event ID:1005


Description:Unexpected error. The specified domain either does not exist or could not be contacted. Facility: Win32 ID no: c007054b Microsoft Exchange System Attendant occurred.


Bu eventi araştırdığımda microsoft sitesinde Global Catalog server bulunamadığını yazıyor.

 
Gönderildi : 21/11/2008 14:50

Paylaş: