Haberler

Razer RGB Yüz Maskesi Konseptini Hayata Geçirecek

Razer’ın akıllı maskesi gerçek anlamda “RGB aydınlatma” ve ses güçlendirici bir teknoloji ile donatılacak.

Razer yetkilileri, konsept yeniden kullanılabilir N95 yüz maskesini üretmeyi planladığını açıkladı. Ocak ayında tanıtımı yapılan Project Hazel, aktif disk tipi ventilatörler, Chroma RGB aydınlatma ve ses projeksiyonu içeriyor. Yüz maskesi ayrıca şeffaf olacak, bu da dudak okuma ve insanlarla konuşurken yüz mimiklerini görmeye olanak sağlayacak.

Razer CEO’su Min-Liang Tan, Yahoo Finance ile yaptığı röportajda “Son dönemdeki gelişmelere karşı bir çözüm düşünüyorduk, bu bir konsept proje ve bu aşılar ve diğer adımlar uygulandığında geçerli olacak mı?” dedi. “Bunu gerçeğe dönüştürmek için ilerlemeye devam edeceğiz ve akıllı maskeyi piyasaya sunacağız.”

Razer Project Hazel

Razer’ın akıllı maskesi, çıkarılabilir ve şarj edilebilir ventilatörler, ayrıca su geçirmez ve çizilmeye dayanıklı geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış parlak bir dış kabuk ile bu yılın başlarında CES 2021’de sürpriz bir şekilde duyuruldu. Ventilatörler ayrıca, içine yerleştirilmiş mikrofonlar sayesinde ses yükseltici görevi görmekte, böylece konuşurken sesinizi dışarıya daha net iletebilecek.

Chroma RGB aydınlatması, iki vantilatörün parlamasına ve hatta hava karardığında ağzınıza otomatik olarak ışık tutmasına olanak sağlıyor, böylece diğerleri karanlıkta dahi mimiklerinizi görecek. Teknolojiyle yüklü akıllı bir maske, Razer bunlara ek olarak, ayarlanabilir kulak halkaları sayesinde maskeyi takmanın rahat olduğu konusunda iddialı.

Ürünün fiyatı ve çıkış tarihi henüz net değil

Razer fiyatlandırma veya çıkış tarihi konusunda herhangi bir ipucu vermedi. Bunun yanında şirketin ayrıca Gıda ve İlaç İdaresi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri veya Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdarelerinin onay ve sertifikalarına ihtiyacı olacaktır. Yine de bunlar, Razer’ın bu akıllı maskeyi satışa sunmasına engel değil.

CEO Tan, “Project Hazel gerçek olacak” diyor. “Bunu gerçekleştireceğiz ve maalesef hepimizin uzun bir süre maske takmak zorunda kalacağını düşünüyorum.”

Kaynak: theverge.com

Diğer Haberler

Microsoft Teams, Artık Güvenlik Açıklarını Tespit Edenler İçin Kendi Ödül Programına Sahip
Yeni Windows 10 Test Build’i Sandbox’a Değişiklikler Getiriyor
Microsoft’dan Xbox Live İsim Değişikliği ve Yeni F2P Uygulaması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu