Haberler

Office Güncellemesi Yeni Özellikleri Beraberinde Getiriyor

Microsoft, yeni bir Office Insider Preview Build’i yayınladı. 13231.20126 olarak numaralandırılan yeni yapı; Word, Excel, PowerPoint ve Outlook’a yeni özellikler kazandırıyor.

Sürümle birlikte gelen özellikler şu şekilde sıralanmış;

Uygulama Koruması

Office için Uygulama Koruması, kullanıcıları kötü niyetli ve potansiyel olarak zararlı virüslere, solucanlara ve diğer kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak için güvenilmeyen belgeleri sanallaştırılmış bir sanal alanda izole eden bir kurumsal güvenlik özelliğidir. Kullanıcılar güvenilmeyen bir belgeyle çalışabilir ve verilerini, cihazlarını veya kimliklerini riske atmadan üretken olabilirler.

Microsoft Office, dosyaları Uygulama Korumasında açtığında, kullanıcılar dosyaları kapsayıcı dışında yeniden açmak zorunda kalmadan bu dosyaları güvenli bir şekilde okuyabilir, düzenleyebilir, yazdırabilir ve kaydedebilir.

Varsayılan olarak kapalı gelen özelliğin kullanabilmek için önce etkinleştirilmesi gerekiyor.

Word ve Outlook Güncellemesi

Yeni yayınlanan güncellemede Word ve Outlook’a kelime tahmini modu eklenmiş. Cep telefonlarımızdan alışkın olduğumuz bu özellik, kelimenin bir kısmını yazdıktan sonra kalan kısmın yazılım tarafından tahmin edilmesine dayanıyor.

Excel Güncellemesi

Excel’e yeni eklenen kalem modu sayesinde, verilerinizi hücrelere kalem modu ile girebilir, önemli yerlerin altını kalem ile çizebilirsiniz. Bunun en önemli tarafı artık Excel üzerine el ile giriş yapılabilmesini mümkün kılması.

Önizleme sürümüne erkenden ulaşmak istiyorsanız, yapacağınız şey herhangi bir office uygulamasından güncelleştirmeleri kontrol etmek. Ancak kararlı sürümde olmadıkları için çalışmalarınızı sekteye uğratabilir. Özellikle kurumsal firmalar için kararlı sürümün yüklenilmesinde fayda var.

Kaynak

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu