Hewlett Packard Enterprise HPE

Rdp İle Hazır Alınmış İmajı Sunucuya Deploy Etme

Bundan önceki makalemde sunucumuzun array konfigurasyonu dahil komple imajını almıştık. Bu makale de ise alınan bu imajı başka bi sunucuya yüklemeye çalışalım.

Deployment Server Konsolunda bu işi yapmak için scriptler ve işler uygulamaya geçmek üzere hazır. Server Replication altındaki hazır işler copy-paste yöntemiyle çoğaltılabilir ve onlar üzerinden editlenebilir. Yeni iş tanımımızı da bu şekilde yapabiliriz. Write Proliant ML/DL/BL System and Array Configuration and Windows Image üzerinden devam edelim.

 

image001


Resim -1

Run Script – Deploy System Configuration görevini editleyelim.

image002
Resim -2

        

Scrpit ekranında inputfile konfigurasyonunu kendi imajımız doğrultusunda capw2k3.xml olarak değiştirelim. Next -> Finish

image003
Resim -3

Run Script – Deploy Array Configuration görevini editleyelim.

image004
Resim -4

Görüldüğü gibi bu ekranda da inputfile konfigurasyonunu imajımız doğrultusunda capw2k3.ini olarak değiştirelim. Next -> Finish

 

image005
Resim -5

Son olarak Distrube Disk Image görevini editleyelim

image006
Resim -6

Imajı aldığımız yerdeki *.img dosyasını bulalım. Next -> Finish

image007
Resim -7

image008
Resim -8

 

Sunucumuz daha önceden yapılandırılmışsa Array konfigurasyonu silmeliyiz. Bu opsiyonel bir aşamadır. İlgili işi üzerine bırakmak yeterli olacaktır. Görevi hemen yapmasını sağlamalıyız. Bu görevi atlayıp diğerine geçebiliriz.

image009
Resim -9

Ve hazıladağımız imaj şimdi bu makinamıza deploy edelim. Editlenen Write Proliant ML/DL/BL System and Array Configuration and Windows Image görevini sürükle bırak ile makinamıza bırakalım.

image010 

Resim -10 

image011
Resim -11

Yapılan işlerin durumunu özetleyen tablo konsolda görülebilir.

image012
Resim -12

Ve sistemimiz hazır

image013
Resim -13

Bu makalemle beraber plandığım seriyi tamamlamış oldum. Bu seride RDP için hazırlık, kurulum, integration, deployment, imaj alıp imaj atma gibi temel görevlerin hepsini göstermiş olduk. RDP bunların dışında havuzundaki makinalara remote kontrol gibi işler de yapabiliyor.

 

İyi çalışmalar

 

Türker

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu