Haberler

Migros’tan Şarj İstasyonu Girişimi

Süpermarketler zinciri Migros, elektrikli otomobiller için şarj istasyonu ağı kurmaya hazırlanıyor. Şirketten bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a yapılan açıklamada Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na başvuru yapılacağı belirtildi. Detaylar haberimizde.

Elektrikli otomobil şarj istasyonu

Tüm dünyada hızlı bir büyüme kateden elektrikli otomobil piyasası, dev şirketlerin radarında. Pazardan pay almak isteyen firmalar üretim aşamasında, parça tedariğinde ya da şarj konusunda trendin bir parçası olmak istiyor. Ülkemizde de elektrikli otomobil girişimleri ile ilgili yeni bir girişimi süpermarketler zinciri Migros açıkladı. Migros, şarj istasyonu kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve yasal süreçlerle ilgili diğer kurumlara başvuruda bulunulacağını açıkladı.

Kuruluş sermayesi olarak nakit 4.500.000 TL bütçe ayıran şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platormu (KAP)’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Şirketimizin faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması amacıyla, yeni bir anonim şirket kurulmasına karar verilmiştir.

Söz konusu hizmetlerin verilebilmesi için alınması gereken yasal izinler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu dahil gerekli başvurular yapılacaktır.

Yeni şirket Migros Ticaret A.Ş.’nin %100 bağlı ortaklığı olacak olup, nakden ödenecek olan kuruluş sermayesi ise 4.500.000 TL olacaktır.”

Türkiye’de hizmet veren şarj istasyonu kuruluşları

Ülkemizde Enerjisaya bağlı Eşarj, Zorlu Holding’e bağlı ZES (Zorlu Energy Solutions), Voltrun, Gersan G-Charge, Tesla Supercharger ve Kalyon gibi şarj istasyonu kuruluşları yer alıyor. Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) da kendi şarj istasyonu ağını kurmak için çalışmalar yürütüyor. Son olarak Migros, şarj istasyonu ağı kurma girişimi ile ilgili şirket kuracağını EPDK’ya başvuruda bulunacağını KAP’a bildirdi.

Kaynak: KAP

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu