Forum

Exchange server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange server 2010 3.domain ekleme

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
676 Görüntüleme
(@HakkiDogan)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

şirketimiz bünyesinde 1 adet exchange server 2010  ve üzerinde 2 adet a.com ve b.com domain adları kullanılarak çalışmakta ..sorum şu 3. bir domain adını ekleyip  c.com alan adını ekleyip mail alışverişini bu adresi ekleyerek kullanmak istiyoruz...alan adı ve hosting firması tarafında plesk üzerinden mx,mail,a. kayıtları oluşturuldu ...exchange server 2010 üzerinde ise hub transport kullanılarak accept domain eklendi..sorum şu  1- iç networketen OWA bağlantısı olmuyor dışarıdan bağlantı oluyor... 2-her iki domain adresinden mail alışverişi oluyor owa  da çalışıyor ama 3.domain c.com adından mail alışverişi olmuyor ...bu sistem bilgim haricinde kurulduğu için çözmeye çalışıyorum bu konu şle ilgili yardımlarınızı rica ederim..

 
Gönderildi : 23/11/2017 13:57

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;

Konu cevabı iki farklı Exchange Rolünü kapsamaktadır.

İlk olarak CAS erişimi için konuşalım. kullanıcıların Owa, Outlook üzerinden bağlantı yapmaları için internal DNS üzerinde yeni domain için kayıt bilgilerini açtınız mı?

c.com için owa erişiminin a ve b.com üzerinden yapmasını sağlatabilirsiniz ama c.com için owa erişiminin olmasını istiyorsanız internal dns üzerinde zone oluşturmanız gerekmektedir.

diğer konu external network üzerinde autodiscover için kayıt bilgisinden bahsetmemişsiniz, bu kayıt açıldı mı

Diğer odaklanmamız gerekli olan rol ise Hub Transpor role. bu rol için accepted domain oluşturulmuş ve kullanıcılara bu yeni domain bilgisi dağıtılmış. Kullanıcılar bu yeni domaini alternatif mail adresi olarak mı kullanacaklar yoksa öncelikli SMTP adresi olarak mı kullanacaklar. ihtiyaca göre address policylerinin düzenlenmesi gerekebilir.

bu rol için bakılması gerekli olan diğer bir ise SMTP GW kullanımı bulunmakta mı, mail alış verişini karşılayan ve yollayan Exchange server mi yoksa bu rol için ara bir ürün/cihaz mı kullanılmaktadır?

 
Gönderildi : 23/11/2017 15:25

(@HakkiDogan)
Gönderiler: 69
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Fatih bey,

Kullanıcılar a.com ve b.com alan adları kullanarak owa,smtp,pop3 çıkışları çalışıyor exchange server üzerinde ki bu iki alan adında sıkıntı yok,,,

c.com dışarıdan owa ya ulaşabiliyorum/içeriden ulaşamıyorum (diğer alan adları açılıyor)  c.com için DNS üzerinde zone yaratmam a ve  b yi etkilermi çünkü DNS kayıtlarında a.local , a.com.tr olarak tanımlı ama b.com ile ilgili bir zone kaydı olmamasına rağmen çalışıyor..

lyncdiscoverinternal.a.com.tr olarak bu kayıt var DNS üzeride

Accepted domain olarak oluşturuldu birincil değil ama alternatif mail adresi olarak kullanılacak

Mail alışverişini karşılayan exchange serverdir

 

 
Gönderildi : 23/11/2017 15:53

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

merhaba

alternatif mail adresi için kullanılacaksa CAs tarafında ki yapılandırmaları es geçebilirsiniz. SMTP seviyesinde mail routing leri, kuyrukta oluşan logları kontrol edermisiniz. Problem SMTP seviyesinde. 

 

 
Gönderildi : 23/11/2017 16:49

Paylaş: