Haberler

Google Ukrayna’da Yasaklanmaya Başlandı!

Google, Ukrayna’da bulunan Luhansk ve Donetsk bölgelerinde yasaklanmaya başlandı. Yasak getirilmesinin en büyük nedeni Rusya’nın yanlış bilgi aktarımı yapması olduğu söylendi.

Zorlu bir süreç geçiren Ukrayna ve Rusya gerilim yaşamaya devam ediyor. Sosyal medya platformlarının süreç içerisindeki erişim kısıtlamalarına bir yenisi daha eklendi. Google, Rusya yanlısı bölgelere erişimini kapattığını açıkladı.

Rusya’nın izlediği politikalar nedeniyle insanların birbirinden bilgi alması oldukça zorlaşmaya başladı. Özellikle İnstagram ve Facebook tarafında büyük bir kullanıcı ağının yaşanması herkesi mutlu etse bile Ukrayna’nın Rusya yanlısı bölgelerinde erişim engelleri geldi. Meta tarafında başlayan engellemeler insanların yanlış bilgi duymalarını kısıtlamaya yönelik olduğu söylendi. Bunun yanında şirketlerin geçmiş zamanlardaki açıklamalarında terörizme karşı susmayacaklarını da eklemişlerdi.

Ukrayna’nın Rusya yanlısı bölgeleri arasında bulunan Donetsk ve Luhansk, belirtilen sınırları aşarak halka yanlış bilgiler vermeye başlamıştı. Bu duruma karşı belirli bir noktaya kadar göz yuman Google, getirdiği yeni kısıtlamalarla durumu kontrol altına aldığını duyurdu. Bölgede yaşayan kullanıcıların anlık olarak hiçbir arama yapamaması ve alternatif noktaların da çalışıyor olmaması endişe yaratmaya başladı. Kullanıcılar ise özel ağlar yoluyla haberleşme sağlamaya çalışıyor.

Google bölge içerisinde bir süre kısıtlanacak

Uzun zamandır devam eden gerginlik, teknoloji şirketlerini de harekete geçirmişti. Özellikle kendi kararlarını ortaya koyan platformlar, kullanıcılara rahat ve kolay veri akışını sağlayabilmek istiyor. Bu platformlardan bir tanesi olan Google’da yanlış ve doğru olmayan bilgi akışı sağlandığı gerekçesiyle Ukrayna’nın bölgelerine yasaklamalar getirdi. Bölgelerde Rusya yanlısı olan taraflar kendilerine göre açıklamalar yaptığı için adımların kısıtlanması istendi. Bu yüzden Google harekete geçerek yeni engellemeler ortaya koydu.

Yakın zamanda farklı erişim kısıtlamaları da yapacağını söyleyen Google, şu anlık Donetsk ve Luhansk halkı için kapalı durumda. Farklı iletişim kanallarını kullanan halk ise arama motorunun bir an önce açılmasını bekliyor.

Kaynak

OKUMAYA DEVAM EDİN:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu