Haberler

Facebook, Giphy Satın Alarak Instagram İçin Yenilik Planlıyor

Facebook, geçen hafta yaptığı resmi açıklamayla hareketli görsel sunan Giphy’i satın aldığını duyurdu. Bir önceki Facebook, Messenger Kids ile hedef genişletiyor haberimizi ilginize göre okuyabilirsiniz.

Yine bir satın alma haberi ile karşınızdayız. Beğenilen platform Giphy, animasyonlu görseller sunarak, sosyal platformlarda, insanların kendilerini daha iyi ifade etmelerine olanak sağlıyordu. Kullanıcılar tarafından beğenilen Giphy, Twitter ve Stack gibi platformlarada entegre edilmişti. Uygulamanın büyümesi devlerin gözünden de kaçmadı ve Facebook tarafından 400 Milyon $ değerinde satın alındı.

Instagram’a entegre edilecek

Yapılan resmi açıklamada Facebook, Giphy’i Instagram uygulamasına entegre etmeyi planladıkları bu sayede insanlar kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini bildiriyor. Peki neden Instagram için bu hamleye gerek duyuldu? Facebook, Messenger, 24 saatlik hikaye özelliği, para gönderme, çocuklar için özel uygulama gibi birçok yeni uygulama ile kullanıcılarını artırmayı hedefliyor. Her yıl yükselen grafiğinde Instagram 2018 yılı içinde 1 milyar aktif aylık kullanıcıya ulaştı.

instagram grafik
Instagrma aylık kullanıcı grafiği – Kaynak: statista.com

Kısaca Giphy nedir?

Giphy, Şubat 2013’te Jace Cooke ve Alex Chung tarafından kurulan, geniş bir kütüphaneye ve geniş entegrasyon ağına sahip, hareketli animasyon görseller sunan platformdur. Twitter, Pinterest, Slack ve Reddit gibi lider sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamaları -iMessage ve Messenger dahil- Giphy’den faydalanıyor. Facebook’un yaptığı bu satın almayla beraber platform, sağladığı API erişimlerinin artması ve sunduğu platformlarda değişiklik gösterip göstermeyeceğini zamanla göreceğiz.

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu