Haberler

Steam Açıkladı: Windows 11 Kullanımı Aylar Sonra Düşüşe Geçti

Popüler dijital dağıtım şirketi Steam, Eylül ayı donanım ve yazılım anketlerini açıkladı. İşletim sistemleri arasında kullanım oranı çıktığı günden bugüne sürekli yükselen Windows 11, Eylül ayını %1.79 düşüş yaşadı. Steam raporuna göre en çok kullanılan işletim sistemleri ve tüm detaylar haberimizde.

Windows işletim sistemi

Steam, aylık periyotlarla kullanıcılarının hangi yazılım ve donanımları kullandıklarını oyladığı anketler düzenliyor. Eylül ayında yapılan anketin sonuçları da platformun internet sitesinde yayınlandı. Kullanıcı oylarına göre Eylül ayı sonunda en çok tercih edilen işletim sistemi %96.94 oranla Windows işletim sistemleri oldu. Microsoft’un Windows’u Eylül ayında kullanım oranını %0.33 artırmayı başardı. En popüler işletim sistemlerinde Windows’un ardından OSX işletim sistemleri yer alıyor. Apple’ın MacOS işletim sistemleri toplam kullanıcıların %1.43’ü tarafından tercih ediliyor. Bu rakam önceki aya oranla %0.14 düşüş gösterdi. MacOS’un ardından en çok yüklenen işletim sistemi ise %1.63 oranla Linux oldu. Linux tabanlı işletim sistemleri, önceki aya oranla %0.19’luk düşüş yaşadı.

İLGİLİ İÇERİK: Windows 11 23H2 Release Preview Dağıtılmaya Başlandı

En çok kullanılan Windows işletim sistemleri (Eylül 2023)

Steam kullanıcıları arasında en çok kullanılan işletim sistemi %96.94 oranla Windows. Windows kullanıcılarının %0.06’sı halen Windows 7 işletim sistemini tercih ediyor. Bu rakam Ağustos ayına göre %0.02 düşüşte. Windows 8.1 kullanım oranı %0.18 seviyesinde. Bu sürüm de önceki aya kıyasla %0.04 oranında düşmüş durumda. Windows 7’nin 64 bitlik versiyonu ise %1.24 oranla hala önemli bir seviyede. Ağustos ayına göre kullanıcılar, 64 bitlik Windows 7’yi %0.21 daha fazla tercih etti. En çok kullanılan Windows işletim sistemi ise %57.97 oranla Windows 10 64 bit versiyonu oldu. Bu sürüm önceki aya oranla %1.99 daha fazla tercih edildi.

Windows 11, kullanım oranını aylardır yükseltmesine karşın Eylül ayında %1.79 oranında bir düşüş yaşadı. En popüler Windows işletim sistemleri arasında ikinci sırayı sahiplenen Windows 11, %37.43 kullanım oranına sahip.

Siz hangi işletim sistemini ve hangi sürümü tercih ediyorsunuz? Nedenleri ile birlikte yorum kısmında paylaşmayı unutmayın.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu