Haberler

Microsoft Clarity Yeniden Tasarlandı!

Microsoft Clarity, web sitelerinin ve uygulamaların kullanıcı etkileşimlerini analiz etmek ve anlamak için kullanılan bir araçtır. Bu araç, kullanıcıların bir web sitesinde nasıl hareket ettiğini, hangi öğelerle etkileşimde bulunduğunu ve nelerin dikkatlerini çektiğini anlamak için veri toplar.

Microsoft Clarity, kullanıcıların tıklama haritaları, ısı haritaları ve oturum kayıtları gibi özellikler aracılığıyla web sitesi etkileşimlerini görselleştirir. Bu sayede, web sitelerinin kullanılabilirliğini ve performansını artırmak için hangi alanlarda iyileştirmeler yapılması gerektiği konusunda fikir edinmeyi sağlar.

Ayrıca, analitik verileri daha anlaşılır ve kullanıcı dostu bir şekilde sunarak, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcı deneyimi tasarımcılarına web sitelerinin performansını iyileştirmek için gereken içgörüleri sağlar.

Artık Microsoft Clariy yeni bir tasarıma kavuştu, artık bu tasarımla görsellik çok daha öne çıkarken kullanılabilirlik içinde oldukça zaman harcandığı belli oluyor.

Herkes için davranışsal analizi benimseyen clarity, Web site datanız üzerinde kullanıcı dostu bir görünüm sağlıyor.

Önceki Görünüm

Güncel Görünüm

Segmentler: Size Özel
Segmentler artık yalnızca bir özellik değil; kişiselleştirilmiş bir deneyimdir. Clarity projenizi ziyaret ettiğinizde favori segmentlerinizi otomatik olarak uygulamak için sabitleyin. Örneğin “Son 30 gün” zaman dilimi için bir segment oluşturabilirsiniz. Sabitlediğinizde, Clarity’ye her döndüğünüzde son 30 güne ait verileri göreceksiniz. Ayrıca belirli bir segmenti seçmeyi her zamankinden daha kolay hale getirmek için bir arama çubuğu ekledik. Benzersiz analitik ihtiyaçlarınız için yeniden tasarlanan segmentasyonu.

İzleme Listesi: Özelleştirilmiş Veri Takibi
Kişiselleştirilmiş izleme için sunulan İzleme Listesi, en önemli segmentleri ve özel etiketleri yakından takip etmenizi sağlıyor. Özelleştirilebilir seçeneklerle, veri evreninizi düzenlemenizi sağlayarak hiçbir detayı kaçırmamanızı sağlıyor.

Zaman Damgası Paylaşımı: Hassas Paylaşım
Zaman Damgası Paylaşımı ile oturum kayıtlarındaki önemli anları tespit edip paylaşabilirsiniz. Bu paylaşımlar, işbirliğini daha etkili hale getirerek belirli veri noktalarını veya keşifleri vurguluyor.

Genişletilmiş Metrikler: Detaylı İçgörüler
Yeni kontrol paneli görünümleri ekleyerek verilerinizi daha ayrıntılı bir şekilde keşfedin. Bu genişletilmiş araç seti, veri kökenleri ve yolları hakkında daha derin bilgiler sunarak bilinçli kararlar almanıza yardımcı olur.

Yeni, Geri Dönen ve Etkileşimli Kullanıcılar
Web sitenizin kitle dinamiklerini anlamak artık daha kolay. Bu özellik, yeni ziyaretçileri, geri dönen kullanıcıları ve en etkileşimli olanları görsel olarak ayırarak web sitenizin kullanıcı etkileşimini analiz etmenizi sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu