Haberler

En Fazla Güvenlik Açığı Tespit Edilen Tarayıcı Google Chrome Oldu

Atlas VPN tarafından yapılan bir araştırmada en fazla güvenlik açığı tespit edilen tarayıcılar listelendi. En çok kullanılan web tarayıcı olarak bilinen Google Chrome, listenin ilk sırasında yer aldı. Detaylar içeriğimizde.

Web tarayıcı listesi

Atlas VPN, web tarayıcılarda tespit edilen güvenlik açıklarını baz alan bir araştırma yaptı. 1 Ocak ve 5 Ekim arası dönemi kapsayan 2022 raporunda ilk sırayı Google Chrome aldı. Bu dönemde Chrome’da 303 farklı güvenlik açığı tespit edildi. Chrome’un ardından en çok güvenlik açığı tespit edilen tarayıcı ise Mozilla Firefox oldu. Firefox’ta 2022 yılı içinde 117 güvenlik açığı tespit edildi.

Zaafiyet tespit edilen tarayıcılar sıralamasında 103 güvenlik açığı ile Microsoft Edge üçüncü, 26 güvenlik açığı ile Safari de dördüncü sırada yer aldı. 2022 yılının en güvenli web tarayıcısı ise Opera oldu. Opera’da Ocak ile Ekim döneminde tek bir güvenlik açığı dahi ortaya çıkmadı.

En fazla güvenlik açığı tespit edilen tarayıcılar

Atlas VPN’in tüm zamanları kapsayan raporunda da Google Chrome yine başı çekti. Chrome web tarayıcısında şu ana kadar toplam 3 bin 159 güvenlik açığı tespit edildi. Chrome’u 2 bin 361 güvenlik açığı ile Mozilla Firefox takip etti. Apple’ın web tarayıcısı Safari 1.139 güvenlik açığı ile üçüncü sırada, Microsoft Edge de 806 güvenlik açığı ile dördüncü sırada yer aldı.

Tüm zamanlar için en güvenilir web tarayıcısı ise yine Opera oldu. Opera kullanıcılara sunulduğu günden bu yana toplam 344 güvenlik açığı ile gündeme geldi.

Kaynak: Atlas VPN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu