Haberler

Samsung Android Uygulamaların Performanslarını Kısıtlamakla Suçlanıyor

Bazı Samsung akıllı telefonların, binlerce popüler uygulamayı yapay olarak sınırlandırdığı söylenen yazılımlar içerdiği iddia ediliyor. Android Authority’nin haberine göre bu yazılımlar uygulamaların performansını darboğaza uğratıyor. İddia hakkındaki haberler Twitter ve Samsung’un Kore topluluk forumlarında da dile getirilmekteydi.

Samsung ise bu haberleri, yakında yapılacak bir güncellemeyle uygulamaların kontrolünün yeniden kullanıcılara verileceğini açıklayarak, bir nevi kabul etmiş oldu.

Samsung sözcüsü Kelly Yeo’nun The Verge’e yaptığı açıklama “Kullanıcılarımızdan ürünlerimiz hakkında aldığımız geri bildirimlere değer veriyoruz. Yakında yayınlayacağımız bir yazılım güncellemesi ile kullanıcılarımız oyun uygulamaları kullanırlarken performansı kontrol edebilecekler” şeklinde oldu.

Samsung’un cevabını, yapılan performans kısıtlamasının 10,000 adet uygulamayı etkilediği haberleri takip etti. Bu uygulamalar arasında Instagram, TikTok gibi uygulamalar ve Genshin Impact gibi popüler oyunlar bulunuyor. İlginç şekilde uygulanan yazılım darboğazı 3D Mark gibi benchmark programlarını etkilemiyor. Dolayısıyla bu benchmark programlarının telefonun gerçek performansını doğru şekilde gösterememesine sebep oluyor.

Samsung benchmark programlarının, uygulama kısıtlamasından etkilenmemesinin şüpheliliği konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Yeo’nun açıklaması “Önceliğimiz tüketicilerimize en iyi mobil tecrübeyi sunmak” olarak devam ediyor. “The Game Optimizing Service (GOS) oyun uygulamalarının en iyi performansı yakalaması ve cihaz sıcaklıklarının etkin aralıklarda tutulabilmesi için dizayn edildi. GOS oyun dışı uygulamaların performansını kotrol etmemektedir.”

Yapılacak yeni performans güncellemesinin tarihi konusunda bir açıklama yapılmadı. Kısıtlamadan etkilenmeyen benchmark programlarından Geekbench ise Galaxy S10, S20, S21 ve S22 modellerini, Android Benchmark tablolarından çıkarttı.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu