Haberler

Netflix Şifre Paylaşımı Engelini Erteliyor

Netflix ABD’deki parola paylaşımı engellini temmuz ayından önce bir zaman dilimine ertelediğini duyurdu. Yayınlanan kazanç raporunda şirket bu uygulamanın birinci ekonomik çeyrekten ikinci çeyreğe kaydırıldığını belirtti.

Netflix bu yılın başlarında parola paylaşımını geniş çapta sınırlandırmaya karar vermişti. Şubat ayında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya’da uygulamaya başlanmış ama henüz ABD için başlamamıştı.

Netflix’in açıklaması söz konusu uygulamanın Kanada için başarılı olduğu ve bu bölgedeki abone sayısının arttığı yönünde. Parola sınırlandırmasıyla, hesabını paylaşmak isteyen kullanıcıların ekstra bir ücret ödemesi gerekiyor.

Sistem kasım ayında tanıtıldığında tepkilerle karşılaşmıştı. Sonraki aylarda ise momentum kazandı. Netflix’in öteki yapılandırma adımları arasında 25 yıldır hizmette olan orijinal Netflix DVD hizmetini kapatmak bulunuyor. Bu uygulama ile kullanıcılar belirli bir listeden filmler seçiyor, bu filmler daha sonra ikonik kırmızı zarflarla, fiziksel olarak kullanıcıların kapısına postalanıyordu.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu